Загадковий гість із космосу: величезний метеорит впав у саду сім'ї з Німеччини, утворивши вирву

Загадковий гість із космосу: величезний метеорит впав у саду сім'ї з Німеччини, утворивши вирву
Поширити в соціальних мережах:

За словами власників небесного подарунка, за нього їм вже пропонують 200 тисяч євро…

25 квітня життя родини Шахін із міста Ельмсхорн, Німеччина, змінилося за один ранок. Вони стали свідком дивовижного явища – метеоритного дощу, що пройшов просто над містом. На щастя, ніхто не постраждав, а люди стали володарями невеликого метеориту. Про це сім'я розповіла BILD. Внаслідок падіння небесного тіла на їхньому подвір’ї утворився невеликий кратер та був пошкоджений дах. Ніхто з членів родини Шахін не постраждав.

Історія почалася, коли мати та доньки, насолоджуючись чашкою кави, почули шипіння та стукіт. Коли вони вибігли на вулицю, то у своєму саду виявили вирву та загадковий шматок каменю всередині неї. Спочатку родина Шахін подумала, що це наслідки витоку газу чи хімічної реакції, та викликала пожежників. Однак виявилося, що це був незвичайний гість із космосу.

«Ми не підозрювали, що у нашому саду виявиться метеорит. Ідея провести тест за допомогою магнітів спала на думку моїм донькам. Вони чули, що метеорит має магнітне поле через кілька годин після удару, а звичайне каміння — ні», - розповів батько сімейства Махмут Шахін.

ываыа

Метеорит залишив кратер у сімейному саду

Сім'я з Ельмсхорн не приховує своєї радості і відчуває захоплення від того, що стали володарями рідкісної астрономічної знахідки.

«Ми отримали вже багато різних пропозицій щодо продажу метеориту. Навіть пропонували близько 200 тисяч євро за нього. Але ми поки що не прийняли остаточного рішення і розглядаємо різні варіанти, включаючи можливість передати його в музей, щоб інші люди могли насолодитися цим небесним дивом».

Метеорит, виявлений у саду родини Шахін, викликав інтерес у дослідників та астрономів.

«Це найбільший метеорит, колись знайдений у регіоні Шлезвіг-Гольштейн. У минулому ми стикалися з метеоритами вагою всього кілька грамів або кілограмів, але цей камінь важить цілих 3,7 кілограма. Він походить з поясу астероїдів між Марсом і Юпітером. Він подолав безліч мільйонів кілометрів у своїй подорожі перед тим, як опинився на Землі», - висловив своє захоплення член «Робочої групи з метеорів» Карстен Йонас.

Вивчення даного метеорита надає унікальну можливість розширити людські знання про космічні тіла та процеси, що відбуваються у Всесвіті. Вчені сподіваються, що аналіз цього каменю допоможе розгадати деякі загадки про походження Сонячної системи та можливі небезпеки з боку космічних об'єктів.

Наразі метеорит родини Шахін перебуває в безпеці у банківському сховищі, де його ретельно зберігають до ухвалення рішення про його подальшу долю. Але незалежно від того, що вибере сім'я, ця небесна знахідка вже принесла їм не лише матеріальні пропозиції, а й незабутній досвід та враження, а також привернула увагу наукової спільноти.

Читайте також:

Фото: з особистого архіву родини Шахін для BILD

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше