Японська Атлантида: таємниці підводного загубленого міста Йонаґуні інтригують дослідників

Японська Атлантида: таємниці підводного загубленого міста Йонаґуні інтригують дослідників
Поширити в соціальних мережах:

Вважається, що цьому пам’ятнику у воді понад 10 000 років…

Усі знають легенду про загублене місто Атлантида. Проте мало кому відомо про японський аналог підводного дива – пам’ятник Йонаґуні. І хоча він був виявлений місцевим дайвером, який досліджував південні японські острови Рюкю в пошуках акул ще у 1986 році, ця таємнича скеляста формація, що похована глибоко під морем, заворожує й досі.

ввв

Кажуть, що дайвер помітив низку майже ідеально висічених сходинок з прямими краями на глибині 25 метрів під поверхнею. Вважається, що цьому пам’ятнику, який має форму прямокутника та схожий на піраміду, понад 10 000 років, але його походження залишається невідомим. Однак деякі люди вважають, що це залишки давно втраченої тихоокеанської цивілізації, можливо, побудованої японським доісторичним народом Джомон, що датується ще 12 000 роком до нашої ери, тому люди називають це японською Атлантидою, пише видання The Daily Star.

ва

Окрім прямих ліній, на деяких скелях є вирізьблені ієрогліфічні позначки, які ще більше вказують на те, що це рукотворна споруда. Масаакі Кімура, морський геолог з Університету Рюкю, пірнав на місці, щоб виміряти та нанести на карту його утворення протягом майже двох десятиліть, і він переконаний, що це залишки затонулого міста. Він також зазначив, що на місці виявлено невеликі стоянки, кераміку, кам'яні знаряддя праці та вогнища.

«Найбільша споруда виглядає як складна, монолітна, ступінчаста піраміда, яка піднімається з глибини 25 метрів», - сказав Кімура на науковій конференції.

Однак деякі прихильники теорій змови натомість вважають, що підводне місто є результатом діяльності прибульців. Інші мають власну думку про Йонаґуні. Доктор Роберт Шох вважає, що Йонаґуні є природним явищем, і стверджує, що якби місто було створене людиною, воно було б до Льодовикового періоду. Хоча Кімура стверджував, що виявив руїни замку, арочні входи, п’ять храмів, принаймні один великий стадіон і вузькі проходи, доктор Шох стверджує, що «сходинки» піраміди є просто результатом ерозії.

«Жодна частина пам’ятника не складається з окремих скельних блоків, які були встановлені на певне місце. На поверхні природні хвилі та припливи відповідають за ерозію та видалення пісковиків таким чином, що залишаються дуже правильні східчасті та терасові структури», - сказав він.

авмп

Читай також:

Фото: Unveiled/YouTube

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Прогресивна конституція кримських татар 1917 року: Крим намагалися перетворити на нову Швейцарію
Прогресивна конституція кримських татар 1917 року: Крим намагалися перетворити на нову Швейцарію

Це була мрія лідера Кримсьої Демократичної Республіки Номана Челебіджіхана…

Ентузіасти з Києва змайстрували безшумний електробайк для військових просто у гаражі
Голлівудський актор Вілл Сміт пересів на позашляховик українського виробництва
Апокаліпсис на горизонті: в Єрусалимі здійснилося одне із пророцтв про кінець світу
Російській імперії знадобилося лише 100 років, щоб повністю змінити етнічний склад Криму
Від Місяця до фронту: українські інженери створили супермашини для спецпризначенців з багі
Від Місяця до фронту: українські інженери створили супермашини для спецпризначенців з багі

Здається, у світі не існує речей, які українці не можуть використати для захисту…

Читати більше