Як пити і не спитися – секрети вживання алкоголю

Як пити і не спитися – секрети вживання алкоголю
Поширити в соціальних мережах:

Щоб не сп’яніти надто швидко, а потім не страждати на похмілля, достатньо дотримуватися кількох нескладних правил.

Під час застілля складно обійтися без спиртних напоїв, тому варто запам’ятати кілька простих порад щодо їх вживання, аби свято та наступний ранок не перетворились на нічний жах.

Як пити і не спитися – секрети вживання алкоголю

Найкраще перед тим, як прийняти на груди, щільно поїсти. За пару годин до застілля можна випити 100 грамів горілки або іншого міцного напою. У вашому організмі почнуть вироблятися спеціальні речовини, що допомагають засвоєнню спирту. Це зробить вас більш стійким до подальших узливань.

Ще один спосіб – прийняти активоване вугілля або інший абсорбент. Він вбере частину спирту та сивушних масел. Можна за годину до застілля прийняти таблетки, які допоможуть нормалізувати роботу шлунку, а значить, алкоголь буде засвоюватися нормально. Якщо ви знаєте, що святкування буде довгим, візьміть сорбент з собою і приймайте його час від часу.

Сп'янінню перешкоджає вітамін С. Можна кинути в келих часточку лимона або апельсина.

Як пити і не спитися – секрети вживання алкоголю 2

Під час застілля необхідно дотримуватися простих правил. Наприклад, не можна змішувати різні напої, інакше неодмінно сп'янієте дуже швидко. Крім того, не слід вживати слабкі напої після міцних. Аби уникнути важкого ранку, вживайте на одній вечірці представників однієї з груп:

  • виноградний алкоголь (вино, коньяк, шампанське);
  • напої зернового походження (горілка, віскі, пиво, джин);
  • фруктово-ягідні спирти (бренді, настояне на яблуках і грушах, абрикосах і персиках, полуниці і малині, а також різноманітні лікери, наливки та настоянки);
  • спирти з цукрової тростини (ром і кашасе);
  • ароматизовані спирти – їх виробляють на будь-якому спирті, зокрема, з чорної патоки, зернового спирту, фруктів і потім ароматизують якоюсь рослинною сировиною. Напій виходить безбарвним, але зі стійким запахом ароматичних компонентів. До таких напоїв відносяться, зокрема, аквавіт, абсент, текіла та сотол.

Як пити і не спитися – секрети вживання алкоголю 3

Більше рухайтеся. Якщо не хочете швидко сп'яніти, періодично вставайте з-за столу і розминайтеся. Кращий спосіб для цього – участь у танцях. Можна і просто вийти на свіже повітря. Воно швидко вивітрить хміль з голови.

"Антиалкогольні" міфи

  • Сире яйце. Його рекомендується випити перед вживанням спиртних напоїв. Насправді сире яйце дійсно здатне дещо сповільнити процес сп'яніння, але при цьому дає значне навантаження на шлунок, і в результаті ваш стан може погіршитися. Не варто також забувати, що від сирих яєць можна захворіти на сальмонельоз.
  • Жирна їжа. Іноді зустрічаються поради з'їсти перед застіллям шматочок вершкового масла або сала, а то й випити ложку рослинної олії. Мовляв, жир обволікає стінки шлунку і не дає спирту всмоктуватися. Але насправді користі від цього немає, так як для того, щоб "змастити" весь шлунок, потрібно з'їсти просто величезну кількість жиру!
  • Молочні продукти. При похміллі молоко або кефір дійсно допомагають, але якщо ви не хочете п'яніти, вони вашої проблеми ніяк не вирішать. До того ж вживання молочних продуктів разом зі спиртним шкідливо, оскільки вони активізують підшлункову залозу. В підсумку можна отримати сильне алкогольне отруєння і важке похмілля.

Як пити і не спитися – секрети вживання алкоголю 4

Що робити, якщо все-таки перебрали

  • Ніколи не приймайте алкоголь наступного дня. Необхідно бути тверезим протягом наступних трьох днів – у більшості людей організм виводить алкоголь саме стільки часу.
  • Прийміть ентеросорбент.
  • Замініть аспірин на парацетамол. Аспірин можна пити в стані похмілля, але якщо сп'яніння ще не пройшло, то ці ліки можуть спричинити різні ускладнення.
  • Пийте напої, які містять багато вітаміну С. Вода з лимоном, журавлиний морс, чай зі шипшини, кисіль, кефір. Підійдуть капустяний і огірковий розсоли. Пити потрібно багато і постійно.
  • Прийміть контрастний душ. Починати потрібно з гарячої води, а закінчувати холодною.
  • Тривалий сон допоможе організму відновитись.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?
Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?

Китайська пропаганда дослівно нагадує російську…

Недемократичне написання і ухвалення, порушення законів: маловідомі факти про конституцію рф
Недемократичне написання і ухвалення, порушення законів: маловідомі факти про конституцію рф

Зміни в документі відобразили перехід росії до суперпрезидентської форми влади…

Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»
Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»

Викликає аномальне згортанням білків і робить дірки у мозку…

Таємниця Місяця: у 1962 році співробітник НАСА виявив, що супутник Землі в середині порожній
Читати більше