Як комплекс Patriot змінить хід війни в Україні та яка зброя потрібна ще для повної перемоги?

Як комплекс Patriot змінить хід війни в Україні та яка зброя потрібна ще для повної перемоги?
Поширити в соціальних мережах:

Про передачу цього озброєння Вашингтон вагався до останнього…

Після десяти місяців війни Сполучені Штати пообіцяли зробити те, про що наполегливо просила українська сторона, – передати ЗСУ зенітно-ракетні комплекси Patriot. Вашингтон вагався до останнього, проте під час візиту президента України Володимира Зеленського до США американський лідер Джо Байден анонсував майбутні постачання ЗРК, повідомляє BILD.

«Patriot, на думку військових експертів, змінить ситуацію на фронті: комплекс може вражати російські ракети і вироблені в Ірані дрони-камікадзе, за допомогою яких росія знищує енергетичну систему України», - пише видання.

У Кремлі вже відреагували на передачу озброєння ЗСУ. Прес-секретар президента росії дмитро пєсков заявив, що дії США «ведуть до загострення конфлікту і самі по собі не обіцяють Україні нічого доброго».

Особливість зенітно-ракетного комплексу Patriot:

  • мобільний (сама установка часто монтується на вантажівках)
  • може відстежувати до 50 цілей одночасно (п'ять із них можна атакувати)
  • стоїть на озброєнні у таких країн, як: США, Ізраїль, Польща, Німеччина, Нідерланди та Японія

Партнери США по НАТО можуть наслідувати приклад американців і також передати комплекси ЗСУ. Щоправда, поки що до кінця не зрозуміло, коли ЗРК опиняться у розпорядженні українських військових: вони спочатку мають пройти навчання в одній із третіх країн.

«Військові аналітики говорять про те, що за допомогою комплексів Patriot українська армія фактично може створити безпольотну зону над територією України, — цього країна вимагала від початку війни на дипломатичному рівні. У такому разі ВСУ зможе ефективно збивати не лише російські ракети та безпілотники, а й військові літаки та вертольоти», - йдеться у повідомленні BILD.

Але якої зброї Україні ще не вистачає для того, щоб перемогти у війні?

США після довгих переговорів передадуть Україні зенітно-ракетні комплекси Patriot, які мають зупинити енергетичний терор з боку російського командування. Раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю The Economist розповів, що його військам для ефективного наступу потрібно 300 бойових танків, від 600 до 700 бойових машин піхоти та 500 гаубиць.

Військовий експерт Густав Грессель:

У України поступово закінчуються ракети для радянських зенітно-ракетних систем C-300: за словами українських джерел, ці боєприпаси виробляються тільки в росії. У зв'язку із цим західні країни мають поставити свої системи протиракетної оборони, щоб компенсувати відмову від С-300. А от ракети більшої дальності — такі, як ATACMS, можуть вражати цілі на відстані 270-300 кілометрів, при цьому випускати такі ракети можна з установок HIMARS, які вже є у розпорядженні української армії. Зараз дальність дії ракет, що поставляються, не перевищує 80 кілометрів.

Колишній голова апарату управління Міністерства оборони Німеччини Ніко Ланґе:

Росія пристосувалася до діапазонів (обстрілів) України. Для завдання вирішальних ударів по керівництву, комунікаціям та логістиці Україні потрібна зброя та боєприпаси з більшою дальністю стрілянини. Також Україна зараз потребує бойових танків: зокрема, німецьких машин Leopard 2, вважає Ланге. Бойові танки та бойові машини піхоти абсолютно необхідні, щоб звільнити більше українських територій від російських окупантів. Рішення про постачання зараз може встановити курс на значні прориви навесні та скоротити шлях до миру.

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Загадка у Сомині: таємничий водяний монстр затягує худобу на дно озера у селищі на Волині
Пропаганда змушує людей вірити у героїзацію війни: що насправді ховається під маскою «невідомого героя»?
Читати більше