Від виховательки дитячого садка до військового командира: у лавах ЗСУ служить жінка, яка здійснила свою мрію

Від виховательки дитячого садка до військового командира: у лавах ЗСУ служить жінка, яка здійснила свою мрію
Поширити в соціальних мережах:

Її звати Любов і їй майже 40 років…

Її звати Любов і їй майже 40 років. З 2011 року жінка служить лавах української армії. І навіть стала командиром одного із підрозділів зенітних ракетних військ Повітряних сил ЗСУ.

За освітою Любов вихователь і працювала у дитячому садочку. Але думки стати військовою ніколи не полишали жінку. Можливо тому, що її тато, служив у десанті. Тому, як тільки трапилася нагода, вона почала реалізовувати мрію:

«На той момент в мене був маленький синочок, і я чекала, щоб він пішов у садочок. Та все ж таки піти призватись. Чоловік був не проти, а навпаки, завжди підтримував мене»,  

Потрапити на службу в ССО розповідає військова було не так і легко. Фізична підготовка мала бути на високому рівні. Хоча зараз, у свої майже 40 років, Любов бігає від 1 до 21км.

«Я, навіть, азбуку Морзе вивчила до армії, ходила на курси, щоб бути підготовленою. Тренувалась багато, і лише з четвертого разу мене взяли туди, хоча я вже і руки опускала. Навіть казала, що більше не піду, але все ж таки зібралась і вперед», - поділилася військова.

Нині вона проходить службу у Повітряних Силах ЗСУ.

«Це зовсім інший рід військ. Плачу було «море», коли потрапила у ПС. Тут літаки, ракети. Що це? Як це?» - посміхаючись розповідає Любов.

Військова багато навчається та тренується, адже має бути завжди готовою. Але бажання бути офіцером не зникає. Тому маленькими кроками, прагне йти далі…

«Нам завжди говорили: «Небо помилок не пробачає»! І страшно було від цих слів, бо це твоє життя... А тепер я захищаю повітряний простір, і від нас залежить не лише наше життя, а й життя інших людей, це надзвичайно відповідально», - говорить військова.

Днями Любов отримала цінний подарунок, який особисто вручив Командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

«Я така щаслива, посмішка не сходить з обличчя... Я отримала цінний подарунок – годинник, від самого Командувача Повітряних Сил. До речі, годинник ношу, і вже встигла похвалилася рідним», - розповіла командир.

Попереду тяжкі випробування, але ми все витримаємо. За нами перемога! Любов і життя завжди перемагають морок і смерть! А Україна перемагає росію! Вірте в ЗСУ!

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше