Ветеран Нацгвардії здобув золото на Invictus Games у Гаазі: що відомо про бійця

Ветеран Нацгвардії здобув золото на Invictus Games у Гаазі: що відомо про бійця
Поширити в соціальних мережах:

Життя Родіона Сітдікова – наполегливий шлях до перемоги, в першу чергу над собою…

Ветеран Нацгвардії Родіон Сітдіков здобув першу золоту медаль на Іnvictus Games 2022. Він виборов «золото» у штовханні ядра з результатом 9,46 метра. Історія життя чемпіона не може залишити байдужим нікого. У 2014-му Родіон пішов добровольцем до Національної гвардії. На сході України чоловік був рік. Підрозділ Родіона тримав оборону на Луганщині: спочатку Попасна, потім Кримське та Бахмут.

Під час гарячої фази оборони Кримського, «Гради» російсько-окупаційних військ працювали без упину. Ветеран пригадує, у той час кожен дістав по кілька контузій, однак отримати професійну медичну допомогу часу не було. Після року служби Родіон почав непритомніти від отриманих контузій. Згодом у нього виявили дві пухлини в голові…

«Коли ми були в Попасній нас врятували від смерті хлопці, які тримали Іловайськ, бо всі сили російські були сконцентровані там, а коли знаходилися в Кримському – у Дебальцеве. Ми виживали ціною інших. На війні так… То хіба тепер мені час лежати на ліжку, коли вони в землі… За рік мене комісували... Йти я не хотів..», - розповідає Родіон.

Чемпіон «Ігор нескорених»  каже, що перша найстрашніша травма, яку прийшлося побачити – скалічення товариша, з яким жили в одному бліндажі.

«Сергій вижив, зараз в Києві. Отримав орден «За мужність» і саме він мене спонукав займатися спортом. Попри все я був націлений на ветеранські змагання. Я ще не знав про них, але почав бігати по 100 метрів. Згодом дійшов до 10 кілометрів», - ділиться військовослужбовець.

Пізніше, ехо війни дало про себе знати: у 2016-му у чоловіка паралізувало всю праву сторону й прийшлось робити операцію. Проте ці складні випробування не змогли зламати волю до перемоги та жагу до життя.

 «Це не найбільше досягнення, бо крім цього – я зберіг родину, вижив після діагнозу онкології. Але якби не Invictus, то у мене не було б підтримки, у мене не було б цілі в житті», - каже Родіон.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на першу перемогу української команди в міжнародних спортивних змаганнях «Ігри нескорених».

«Перша перемога України на Invictus Games у Гаазі! Родіон Сітдіков виборов «золото» у штовханні ядра у перший день змагань. Пишаємося безмежно! Українці - справді нескорені», - зазначив Президент у дописі на фейсбук-сторінці

Слава нашим Нескореним воїнам! Україна переможе!

За інформацією Національної гвардії України

Читай также:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше