Три етапи відновлення України: з чого вони складаються та хто заплатить за руйнацію?

Три етапи відновлення України: з чого вони складаються та хто заплатить за руйнацію?
Поширити в соціальних мережах:

Збитки вже складають 600 млрд доларів…

Прямі збитки, завдані інфраструктурі та економіці України, нині складають близько 600 млрд доларів, і ці збитки щодня зростають.

За оцінками різних експертів на сьогодні втрачено від 30% до 50% економіки. Прогноз падіння ВВП також складає 30-50%. В середньому приблизно 35% економіки сьогодні не працює. Відповідно, бюджет орієнтовно виконується на 50-70% мирного часу. Більш як 100 закладів освіти та понад 500 медичних закладів або зруйновані повністю, або пошкоджені. Також зруйновано 25 тис. км доріг, кілька сотень мостів, 12 міжнародних аеропортів пошкоджені, понад 40 млн кв. метрів житла пошкоджено або зруйновано.

Кількість жертв серед цивільного населення внаслідок війни росії проти України в десятки разів перевищує втрати серед українських військових.

За вчинені руйнування повинна платити росія. Це має бути за рахунок заморожених російських активів, які потрібно конфіскувати та передати Україні для спільного з партнерами відновлення нашої держави.

План відновлення України складається з трьох етапів, перший вже розпочався. Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю BBC.

Перший етап – це оперативне відновлення під час ведення бойових дій, де це зараз можливо зробити. Він вже триває в українських містах.

«Проводиться мінімальна інвентаризація, спираючись на дані військових обласних адміністрацій, передаємо гроші, вони проводять оперативне відновлення. Паралельно відновлюється критична інфраструктура. Зруйновані мости замінюються понтонними мостами, тимчасово латаються дороги, відновлюється залізниця. Такі речі потребують оперативного фінансування і ми на це виділяємо», – повідомив Шмигаль.

Другий етап – це швидке відновлення відразу після завершення бойових дій.

«Поки буде тривати цей етап до великого відновлення, звичайно, треба буде робити певні речі: розселяти людей, купувати наявне житло, робити замовлення на будівництво наступного, робити додаткові державні програми, щоб стимулювати будівництво в Україні. Стимулювати створення заводів для виготовлення будівельних матеріалів, тому що ми розуміємо, що держава буде бурхливо будуватися і розвиватися», — пояснив прем’єр-міністр.

І третій етап – це повний план відновлення України, який передбачає структурні зміни:

«Не просто відбудову будівель, а взагалі зміну парадигми нашої держави – відбудова та відновлення разом з нашими партнерами за регіональним і параметричним принципом. Тобто ми кличемо партнерів, кажемо, відновлюймо разом, і даємо параметри».

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Унікальний генетичний код: власники негативного резус-фактура є нащадкам інопланетян?
Унікальний генетичний код: власники негативного резус-фактура є нащадкам інопланетян?

Позитивний резус-фактор крові мають 80% населення планети, а от у 15%...

В оці 28-річної жінки два роки жив незвичайний паразит і виріс до 10 міліметрів у довжину
Істерика та вереск ведучих рф відключають логічне мислення глядача: цей метод називається «надмірні емоції»
Ізраїльська агро-революція: треновані комахи нищать шкідників, трактори запилюють квіти, а дрони збирають врожай
Перший в Європі: археологи знайшли унікальний протез у черепі людини 18-го століття
Перший в Європі: археологи знайшли унікальний протез у черепі людини 18-го століття

Приголомшливе відкриття сталося у склепі костелу в Кракові…

Фото літаючих динозаврів: свідчення загадкових зустрічей людей з гігантськими птахами
Читати більше