ТОП-8 найдорожчих скарбів світу, яких ще не знайшли

ТОП-8 найдорожчих скарбів світу, яких ще не знайшли
Поширити в соціальних мережах:

Що це за багатства, чиї вони і чому так добре заховані?

Найбільша мрія шукача скарбів – знайти щось дійсно варте. За всю історію людства знайшли вже стільки скарбів, що їх вартість просто неможливо порахувати. Однак сотні історій розповідають і про ті, які донині не були знайдені.

Що це за багатства, чиї вони і чому їх досі не знайшли – це редакція сайту телеканалу «2+2» і спробувала з'ясувати. І ось наш рейтинг найдорожчих скарбів світу, які так і зберігаються десь подалі від людських очей і рук.

Дивіться також: В Україні золота лихоманка: житель Бердянська знайшов приховану золоту шахту

Скарби «Малайського тигра» (40 млрд доларів)

Фото: vitas1917.livejournal.com

І першість нашого рейтингу дістається скарбам «Малайського тигра». Японська організація «Золота лілія» під час Другої Світової війни зібрала всі культурні цінності Південно-Східної Азії, нібито для того, аби не віддати скарби німецьким загарбникам. Проте всі розуміють, що робилося це заради наживи. Все награбоване, а інакше це назвати не можна, члени групи розподілили і сховали у філіппінських джунглях. Охороняв скарб – генерала Томоюки Ямасити на прізвисько «Малайський тигр» (власне тому скарби і називаються Малайського тигра). Однак війна закінчилася, членів «Золотий лілії» схопили і вбили, не дізнавшись де заховано все золото.

Дивіться також: Жінка сама знайшла викрадену машину, не дочекавшись допомоги поліції

Золото Монтесуми (15 млрд доларів)

Фото: globalintergold.info

Друге місце займає скарб імператора ацтеків Монтесуму II. У 1519 році іспанські завойовники напали на Теночтітлан. Вони знайшли таємну кімнату з багатствами і завантажили їх на свій корабель. Однак так і не встигли відплисти – їх потопили місцеві жителі, а скарб заховали на півночі країни, у горах Сьєрра-Мадре.

Дивіться також: У Карпатах знайшли древні написи висічені на каменях

Узбережжя скарбів у Флориді (2 млрд доларів)

Фото: bigpicture.ru

На третьому місці розмістилися скарби іспанського корабля, який потрапив у сильний шторм і в 1715 році затонув недалеко від сучасного міста Веро-Біч у Флориді. Судно вивозило з американських колоній коштовності, але тепер вони зберігаються на дні океану. Сотні шукачів скарбів досі шукають скарби. І найцікавіше, що невеликі його частини були знайдені і всього на глибині двох метрів.

Дивіться також: Де краще сховати заначку?

Скарби «Третього рейху» (1,5 млрд доларів)

Фото: ic.pics.livejournal.com

Це, напевно, найвідоміший незнайдений скарб в історії людства. Він оповитий безліччю таємниць і легенд, пов'язаних з Другою Світовою війною. Тому він займає почесне четверте місце в нашому рейтингу. Існує дві точки зору, де можуть бути заховані нацистські скарби. Перша - це в підземному тунелі, підірваному під час відступу. Друга - на дні німецьких озер, а ось яких саме - невідомо.

Дивіться також: Унікальна знахідка: у горах Шотландії знайшли і відреставрували кам’яний герб України

Свитки Мертвого моря (1,2 млрд доларів)

Фото: gazeta.ru

На п'ятому місці - скарби Ізраїлю. Про те, де вони зберігаються немає точних даних. Звідки тоді про них відомо - запитаєте ви? З древнього манускрипту, знайденого у 1947 році в ізраїльських печерах неподалік від Мертвого моря. На ньому написано текст на древньому івриті з використанням слів з розмовної мови того часу. Дослідники змогли розшифрувати тільки частину тексту, звідки дізналися про срібні та золоті злитки, монети та глечики, заховані в околицях Ізраїлю.

Дивіться також: В Україні відкопали курган старший за піраміди

Бурштинова кімната (200 млн доларів)

Фото: peterburg.center

Шосте місце займає перлина літньої резиденції російських імператорів - бурштинова кімната. Її Петру I подарував прусський король Фрідріх I. У ній все було виконано з бурштину. Однак під час Великої Вітчизняної війни кімната була розграбована, а її частини ввезли з Росії.

Дивіться також: Скарби світу: ТОП-5 найдорожчих знахідок

Скарб Ліми (200 млн доларів)

Фото: biletik.aero

На сьомому місці – скарби іспанських колоністів з Ліми (Перу). Їх у 1821 році повинні були доставити до Іспанії, проте капітан судна, дізнавшись про вміст свого вантажу, сховав їх на острові Кокос (Коста-Ріка). З тих пір про них нічого не відомо, як і про самого капітана. Відважні шукачі скарбів досі їздять туди в надії знайти скарби.

Дивіться також: Тунелі та лабіринти: на Вінниччині досліджують засекречений «Дот-86»

Золото Скіфів (1,7 млн ​​доларів)

Фото: childrenoftheworld.ru

Ну і на останньому – восьмому місці – розташувалися скарби Скіфів. Всім відомі скіфські кургани і те, що в них знаходять. А хто не в курсі, то вони знаходяться між річками Дон і Дунай. Якраз тут і мешкав стародавній народ Скіфи. Вони залишили після себе безліч поховань (кургани), а в них - золото. Однак ходять чутки, що далеко не всі скарби скіфів були знайдені.

Багато шукачі скарбів, які намагалися знайти ці скарби – загинули. Хтось зник без вісти. Чи може  існувати прокляття золота? Про це дізнаєтеся, подивившись випуск проекту «Загублений світ» просто зараз:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
Читати більше