Дізнайтеся п’ять найпростіших варіантів маринування шашлику!
Ми знаємо п’ять найпростіших рецептів маринаду для шашлику, які значно зекономлять ваш час та сили.
pixabay.com
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секрети приготування ідеального шашлику
Всі рецепти маринадів розраховані на два кілограми м’яса.
- Цибулевий. Наріжте 500 г ріпчастої цибулі та подрібніть до пюреподібного стану. Далі посоліть та поперчіть м’ясо і перемішайте його з цибулею. Залиште на 1-2 години та насолоджуйтеся результатом.
- Кефірний. Дрібно нарубайте 1700 г ріпчастої цибулі й легенько натисніть на неї руками у глибокій посудині. Після виділення достатньої кількості соку додайте приправи. Потім покладіть м’ясо у посудину та перемішайте знову, як закінчите – налийте два літри нежирного кефіру, закрийте кришкою та добряче потрясіть.
pixabay.com
- На мінеральній воді. Наріжте 500 г ріпчастої цибулі кільцями та покладіть на м’ясо, яке вже знаходиться у посудині. Додайте одну столову ложку рослинної олії, пів ложки приправи для шашлику, солі, чорного перцю, п’ять подрібнених зубчиків часнику та залийте мінералкою. За декілька годин ви спробуєте по-справжньому ніжне м’ясо.
- Майонезний. Подрібніть 300 г ріпчастої цибулі у блендері до пюреподібного стану. Візьміть глибоку посудину, покладіть туди м’ясо, додайте цибулеве пюре, спеції та щедро полийте майонезом (500 мл). Гарно перемішайте і не соромтеся вчавлювати маринад у м’ясо. Безсумнівно, ніяких негативних наслідків не буде.
pixabay.com
- Пивний. Безперечно, що приготування цього виду маринаду буде найприємнішим для чоловіків. Почніть з подрібнення 500 г цибулі та трьох зубчиків часнику. Потім додайте дві чайні ложки коріандру і паприки. Сіль, перець за власним смаком. Добряче перемішайте всі інгредієнти та залийте справжнім живим пивом (750-1000 мл). Дешевий пляшковий варіант лише зіпсує смак м’яса, експериментувати не варто. Краще оберіть пиво з малим терміном придатності, воно буде краще поєднуватися.
Поширити в соціальних мережах: