Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
Секрети приготування ідеального шашлику 2019-05-08

Секрети приготування ідеального шашлику

Секрети приготування ідеального шашлику
pixabay.com
Поширити в соціальних мережах:

Неповторний шашлик, за який вам подякують.

Травень асоціюється ні з чим іншим, як з природою, веселою компанією і, звісно ж, королем відпочинку – шашликом!

Але як приготувати цю популярну страву, аби м’ясо тануло в роті, а друзі та сім’я згадували незрівнянний смак ще мінімум тиждень?

Ідеальне м'ясо

Заморожене м’ясо абсолютно не годиться для приготування справжнього шашлику, у ньому немає корисних речовин, на відміну від свіжого. До того ж, за смаком воно значно відрізняється.

На що звернути увагу?

  • Якщо ви обираєте свинину, то на зрізі вона повинна бути рожевою, а якщо яловичину – то червоною.
  • Запах м’яса повинен бути приємним.
  • Обирайте м’ясо помірної жирності, щоб шашлик був не занадто сухим і не занадто жирним.
  • Свіжість м’яса можна визначити, натиснувши на нього пальцем. Якщо ямка швидко розрівняється і з м’яса виділиться червоний сік – м’ясо свіже.
  • Також про свіжість м’яса свідчать і жирові прошарки – вони мають бути або білими, або світло-жовтими.

Фото: pexels.com

Ідеальний маринад

Якщо ви вже взялися за приготування власного кулінарного шедевру у вигляді шашликів, то купувати готове замариноване (навіть свіже) м’ясо – ні в якому разі не варто. По перше, визначити склад у такому маринаді майже неможливо, а тим більше «на око» оцінити якість м’яса.

Не економте час на приготування власного маринаду, адже саме він здатний зробити м’ясо ніжним, соковитим та ароматним.

Як приготувати?

Звісно, що варіантів маринаду безліч, і ви можете обрати улюблений. Але якщо експериментувати з маринадом не доводилося, обирайте класичний, перевірений часом та поколіннями.

  • Вам знадобиться рідина, яка створить для м’яса кисле середовище. Наприклад, лимонний сік, кефір, червоний винний оцет, біле сухе вино або гранатовий сік. Річ у тому, що кислота розм’якшує волокна, а також слугує легким консервантом.
  • Але ні в якому разі не заливайте м'ясо оцтом. У магазинах це роблять для того, аби приховати, що продукт далеко не першої свіжості.

Не пошкодуйте цибулі, адже вона – найкращий маринад.

  • Додайте до страви спеції – червоний перець, майоран, базилік. Можна додати свіжий часник, кінзу, м'яту, естрагон, лавровий лист. Пікантності м’ясу додасть гірчиця, зелені яблука, ківі, і навіть, як не дивно, міцна кава.
  • А от сіль, яка, здавалося б, необхідна для смаку, робить м’ясо жорсткішим, оскільки воно випускає свій сік раніше, аніж потрібно. Тому підсолити краще або безпосередньо перед приготуванням, або вже готовий шашлик.
  • Уникайте майонезу та кетчупу в маринаді, адже у них є багато штучних домішків, тому при смаженні такий маринад втратить чимало смакових якостей.

Маринуємо м'ясо у скляному або емальованому посуді, ретельно перемішуємо і поміщаємо в прохолодне місце на 6-18 годин. Можна під тиском – так маринад розділиться на всі шматочки порівну.

Фото: pexels.com

Ідеальне смаження

При «одяганні» шматочків м’яса на шампури, чергуйте їх з кільцями цибулі. А під час смаження обов’язково зрошуйте м’ясо водою, вином або залишками маринаду. Так ваше м’ясо не буде пересушеним.

І головне – ніякого контакту з вогнем.

Ідеальний шашлик смажиться на вугіллі, що тліє, а шампури при цьому розташовані якомога ближче один до одного.

Фото: pexels.com

До речі, від того, на яких дровах ви смажите шашлик, залежить смак, аромат і навіть зовнішній вигляд шашлику.

Яку деревину обрати?

  • Ідеальними вважаються обрізки плодових дерев: абрикос, яблуня, слива, вишня. Далі –  біла акація, терен, бук, дуб. А найкращою визнана суха виноградна лоза –  її неймовірний аромат забезпечить навіть безнадійному шашлику стовідсотковий успіх.
  • Не підходять дрова із сосни, ялини, клена та вільхи, адже вони не лише погіршують смак, але і наповнюють м’ясо канцерогенами.
  • Перевірте, аби дрова були абсолютно сухими, адже тільки такі зможуть втримувати жар.

Фото: pexels.com

Готово! Тепер ваш шашлик вийде ніжним, ароматним, і, звісно, божественно смачним.

Фото: pixbay.com

Поширити в соціальних мережах:
Завантаження...

Останні новини

«Десна» – «Шахтар»: Матч української Прем'єр-ліги онлайн на 2+2
«Десна» – «Шахтар»: Матч української Прем'єр-ліги онлайн на 2+2

Футбольний поєдинок відбудеться на стадіоні імені Юрія Гагаріна в Чернігові.

Чорна діра Стрілець А* з'їдає все на своєму шляху: Чи варто непокоїтись землянам
Сильні лапи та гігантські розміри: Виявлено сімейство доісторичних сумчастих
Сильні лапи та гігантські розміри: Виявлено сімейство доісторичних сумчастих

Знахідки палеонтологів не перестають дивувати увесь науковий світ.

«Карпатський рейнджер»: Чим дивуватиме глядачів новий вестерн по-українськи
«Карпатський рейнджер»: Чим дивуватиме глядачів новий вестерн по-українськи

Прем'єра серіалу запланована на лютий 2020 року.

Знайдено корабель, на якому Джеймс Кук відкрив Австралію
Знайдено корабель, на якому Джеймс Кук відкрив Австралію

Залишки судна помітили у гавані Ньюпорта, американський штат Род-Айленд.

«Додому»: Вийшов перший трейлер українського фільму, який змагатиметься за Оскар
«Додому»: Вийшов перший трейлер українського фільму, який змагатиметься за Оскар

В українському прокаті стрічка з'явиться 7 листопада.

Читати більше