Топ-10 науково-технічних відкриттів 2018

Топ-10 науково-технічних відкриттів 2018
Поширити в соціальних мережах:

Ці дивовижні винаходи ніби промовляють, що майбутнє вже тут.

  • Окуляри від захитування Seetroen

Цікавий девайс зробила цілком поважна компанія. Інженери Citroen придумали окуляри з чотирьох прозорих рамок, в кожну з який налита синя рідина. Вона рухається при хитавиці і створює штучний горизонт, усуваючи конфлікт між органами почуттів, який і призводить до захитування.

  • Суперпортативний проектор Kodak

Цей девайс, що здатен розміститися на долоні, створює картинку з діагоналлю в 100 дюймів та запускає відео зі смартфона. Працює від батареї 2 години.

  • Розумний хула-хуп VHoop

Обруч збирається з восьми частин, відлитих із силіконової піни і поліпропілену, він нашпигований датчиками, які передають на смартфон кількість обертань і витрачених калорій, має вісім сталевих обважнювачів, батарею, яка тримає заряд до двох тижнів, і додаток з повним набором вправ. Поставити такий обруч в кутку і не займатися буде просто соромно.

  • Розумна гітара

Відтепер, щоб стати музикантом, вам більше не потрібно роками вчитися у школі або наймати репетитора. Винахід компанії Xiaomi навчить вас грати буквально за хвилину! Ця розумна гітара сама показує, які струни затискати, тому не потрібно більше заглядати в ноти або запам’ятовувати їх, тільки грайте та насолоджуйтесь.

  • Медичний смарт-годинник

Розумний браслет, аналогів якому немає у світі, сконструювали українські винахідники. 

На перший погляд він нагадує звичайнісінький годинник, але цифри на його екрані зовсім не час. Завдяки українській технології тепер можна набагато простіше виміряти тиск. Достатньо просто одягти браслет на свій зап'ясток. Працює гаджет за принципом формули Моенса-Кортевега, яка пов'язує пульсові хвилі із артеріальним тиском.


Ґаджетом вже зацікавилися у NASA і сказали, що такий девайс неодмінно повинен мати кожен астронавт.

  • Електронний пластир, який загоює рани

Розумний пластир розробили інженери з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі, він здатен аналізувати важливі показники здоров’я.

Пластир оснащений датчиком температури і pH. Відомо, що підвищення температури може бути ознакою запальних процесів. За цим і стежить пластир. Він здатний проаналізувати показники і ввести антибіотики.

  • Валіза-робот

Ця валіза для подорожей сама їде за своїм власником. А якщо валіза втратить його в натовпі, то навіть на відстані знайде через ідентифікатор обличчя. Швидкість руху може досягати 7 кілометрів на годину, заряду вбудованого акумулятора вистачить на 20 км ходу. 

  • Чарівна ручка Recorder

Ця незвичайна ручка вміє переводити рукописний текст в електронний і за допомогою Bluetooth переносити на будь-який гаджет. Ручку Recorder створили китайці. Вони вирішили об'єднати минуле з сьогоденням. Новий винахід за допомогою лазерного датчика записує траєкторію пера і виводить на екран мобільного телефону, комп'ютера або іншого пристрою.

Передача тексту здійснюється за допомогою Bluetooth або флеш-накопичувача, який знаходиться на кінці ручки.

Для письма Recorder використовує звичайні чорнило, які можна змінювати в міру необхідності. 

  • Годинник "Кільце часу" Ring Clock

Зараз багато виробників хочуть здивувати споживачів різноманітністю годинників. "Кільце часу" було створено Szikszai Gusztáv. Воно грає на контрасті між блиском холодного металу і світлом ультратонкого LED-дисплея. Щоб запустити механізм годинника і дізнатися час, потрібно покрутити кільце на пальці. Гаджет виглядає оригінально і стильно.

  • Вішак VUUM Smart Hanger

Здавалося б, що може бути незвичайного в простій вішалці? Тільки ось VUUM Smart Hanger - це не просто вішалка, а справжня домашня пральня. Завдяки винаходу можна очистити речі за допомогою сухої стерилізації. Сорочки, футболки і піджаки, костюми будуть виглядати як нові.

Вішак очищає речі з допомогою мікровібрацій, аніонів та вивітрювання, не пошкоджуючи тканину. Крім того VUUM видаляє бактерії і усуває неприємні запахи, гарантуючи чистоту і свіжість речей на довгій час.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
Читати більше