Сучасний вампіризм за $2 млн: 45-річний американець переливає собі кров сина-підлітка, щоб виглядати на 18 років

Сучасний вампіризм за $2 млн: 45-річний американець переливає собі кров сина-підлітка, щоб виглядати на 18 років
Поширити в соціальних мережах:

Спочатку він кілька місяців поспіль отримував плазму не від члена сім’ї…

45-річний американський технічний підприємець Браян Джонсон витрачає приблизно по $2 млн на рік аби омолодитися за допомогою плазми крові свого 17-річного сина Талмаджа. Крім того, кров Браяна і Талмаджа переливають і 70-річному батьку підприємця Річарду. Протягом кількох годин чоловіки (і хлопчик) обмінюються плазмою крові трьох поколінь у клініці охорони здоров’я поблизу Далласа. Про це повідомляє BLOOMBERG.

«Талмадж йде першим, у нього забирають літр крові та перетворюють її за допомогою машини на партію рідкої плазми, а потім порцію еритроцитів, лейкоцитів і тромбоцитів. Далі Браян проходить ту саму процедуру, а потім має додаткову, під час якої плазму його сина вводять у його власні вени. Річард йде останнім і отримує плазму Брайана після того, як звільнив місце для рідини, зливши власну кров», - пише видання.

Приголомшує і те, що спочатку Браян кілька місяців поспіль отримував плазму не від члена сім’ї, а від молодого анонімного донора. Перед цим Джонсон ретельно перевірив донора, щоб переконатися, що людина має ідеальний індекс маси тіла, веде здоровий спосіб життя та не хворіє.

Джонсон зробив собі ім’я в галузі технологій як колишній керівник компанії з цифрових платежів Braintree, яка володіла Venmo. Продавши підприємство, він заробив собі статок і заснував компанію Kernel. Однак, останнім часом він зосередився на своєму тілі, через що навіть створив проєкт-експеримент під назвою Project Blueprint.

«Спочатку ми починаємо з доказів, — каже Джонсон. – Ми нічого не робимо на основі почуттів».

Як пише BLOOMBERG, Браян витрачає мільйони доларів на рік на медичну діагностику та лікування. У нього ретельно спланований режим: харчування, сон та фізичні вправи. Все для того, аби побачити, чи зможе він уповільнити, а можливо, навіть і повернути назад процес старіння:

«Він має команду лікарів, які допомагають у цьому квесті. Джонсон відкрито публікує переважну більшість своїх методів і результатів, сподіваючись, що інші зможуть оцінити його роботу та скористатися нею».

У традиційній медицині інфузії плазми дійсно використовують для лікування різноманітних захворювань, включаючи захворювання печінки, опіки та захворювання крові. Свого часу переливання робили навіть пацієнтам з Covid-19. Однак, поки, те, що робить родина Джонсон більше нагадує містичний вампірський фонтан молодості. А деякі дослідники, які аналізують сферу довголіття, навіть застерігають здорових людей від планових переливань плазми. 

«У нас немає достатніх знань та умінь, щоб припустити, що це дієве лікування людини від будь-чого, — каже біохімік з Національного медичного центру City of Hope у Лос-Анджелесі Чарльз Бреннер. – Для мене це грубо, без доказів і відносно небезпечно».

Чи матиме такий метод омолодження якийсь позитивний вплив на здоров’я, ще невідомо. Бреннер припускає, що будь-кому, хто розглядає цей тип процедури, швидше за все, буде набагато краще вирушити у тривалий похід. 

«Люди, які звертаються до цих клінік і бажають омолоджувальних інфузій, зазвичай мають проблему тривоги щодо своєї смертності», — вважає біохімік.

Читайте також:

Фото надано Брайаном Джонсон для BLOOMBERG/Фотограф: Магдалена Восінська

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС
«Загублений світ»: Історія, що не має права бути забутою - Каховська ГЕС

Про зруйновану Каховську ГЕС, яка утримувала одне з найбільших водосховищ Європи…

Читати більше