Що чоловіки роблять краще за жінок?

Що чоловіки роблять краще за жінок?
Поширити в соціальних мережах:

Науково доведені факти, які нівелюють ваші сумніви.

Вони по-різному дивляться на світ, і це не лише красива фраза, а давно відома істина. Існує багато стереотипів про жінок-водіїв, або про чоловіків, які готують нечасто, зате завжди божественно.  

Що з цього правда, а що красивий міф – зараз дізнаємось.

  • Чоловіки краще орієнтуються у просторі

Неврологи використовували МРТ, щоб вивчити мозок 1000 добровольців. Дослідження показало, що чоловіки сильніші й кращі у координації та просторовій свідомості. Жінки ж більш інтуїтивні, керуються емоційним інтелектом та мають кращу пам’ять на слова та обличчя.

  • Лаконічність – їхній коник

Чоловіки завжди конкретні. Тому їх бесіди короткі, а телефонні переговори тривають не більше двох хвилин.

  • Чоловіки – кращі начальники

Фахівці британської рекрутингової компанії UKJobs.net вирішили з’ясувати – хто ж кращий начальник, і опитали близько 3 тисяч осіб.

Три чверті чоловіків заявили, що надають перевагу керівникам чоловічої статі. З ними погодилися дві третини опитаних жінок – мовляв, чоловіки висловлюються чіткіше, одразу переходять до суті питання, тож з ними значно легше мати справу.

Також, на думку респондентів, чоловіки не вплутуються в офісні інтриги, на відміну від жінок, яким бракує врівноваженості. Опитані заявили, що жінки-начальниці нездатні лишити вдома свої особисті проблеми, надто захоплюються суперництвом та полюбляють пліткувати про колег.

  • Швидше опановують нові справи

Відповідне дослідження було опубліковане в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences.

Воно показало, що чоловічий мозок більше орієнтований на «поєднання сприйняття з діями». Таким чином, вони, наприклад, можуть краще опанувати новий вид спорту.

  • Мапи  –  лише для чоловіків

Самець здатний швидко обробляти інформацію, яка викладена абстрактним способом. Наприклад, запам’ятовувати мапу.  

Такий висновок зробили неврологи із США, які попросили жіночу та чоловічу групу вивчити складну діаграму та намалювати її у перевернутому вигляді.

Чоловіки змогли виконати завдання швидше і краще, аніж жінки. Насправді ж сканування мозку показало, що чоловіки мали більшу мозкову активність у чотирьох областях мозку, пов'язаних із прийняттям рішень, приділяючи особливу увагу завданням із візуалізації.

  • Можуть концентруватися на одній справі

Особливість жіночого мозку в тому, що він може концентруватися на багатьох справах одночасно, але це не завжди приводить до хорошого результату.

Чоловічий мозок організований раціонально, тому й «чіпляється» за щось одне. Коли він чимось зайнятий, ця справа цілковито його захоплює. Саме тому мужчини можуть годинами дивитися на поплавок, який гойдається на хвилях. Не думати ні про що, а просто насолоджуватися відпочинком.

  • Чоловіки – кращі пліткарі

Останнє дослідження спростувало поширену думку про те, що жінки – головні пліткарки. Виявляється, представники сильної статі проводять за цим заняттям куди більше часу.

Дослідження за участю 5000 чоловік показало, що чоловіки пліткують 76 хвилин на день, а жінки - 52 хвилини. Третина чоловіків дуже люблять пліткувати зі своїми колегами по роботі. А 58% представників сильної половини людства заявили, що плітки дозволяють їм відчувати себе частиною суспільства.

  • То хто ж кращий водій та кухар?

Проект Confused.com порівняв дані Міністерства юстиції Великобританії і прийшов до висновку, що жінки насправді кращі водії, ніж їх колеги-чоловіки. Такі дані показала статистика, яка доводить – жінки повільніше опановують техніку водіння, але якщо вже виїжджають на дорогу, роблять менше злочинів, беруть участь у меншій кількості нещасних випадків і витрачають страховку менше, ніж чоловіки.

А от на рахунок того, хто краще готує, визначити важко. Та все ж існує аргумент на користь чоловіків, бо в головах у жінок постійно безліч думок – побутові проблеми, любовні інтриги, думки про дітей, про здоров'я. І поки вони все обдумують – щось перевариться, або підгорить.

Натомість чоловік, якщо вже береться за якусь справу, а в нашому випадку – приготування, поринає у процес з головою.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше