Рейтинг продуктів, здатних замінити чашку кави

Рейтинг продуктів, здатних замінити чашку кави
Поширити в соціальних мережах:

Якщо ви вирішили відмовитися від кави, корисно буде знати, чим її замінити. Наш сьогоднішній рейтинг вам у цьому допоможе.

Добова нешкідлива норма для дорослої здорової людини – близько 250 мл кофеїну, що дорівнює двом середньої міцності чашкам кави. Більш здорові замінники є, вони допоможуть вам позбавитися від побічних ефектів і не обмежувати себе у вживанні кофеїну.

  • Цикорій

Це найрозповсюдженіший замінник кави. Якщо вам подобається смак кави, то цикорій є найбільш гідною заміною цього напою. Напої з цикорію вважаються корисними, в них міститься інулін, який допомагає роботі травної системи і поліпшенню обміну речовин. Кофеїну в цикорію немає, а підбадьорливий ефект досягається завдяки великій кількості вітаміну B.

  • Чай та чорний шоколад

Теїн, що міститься у чаї, діє на мозок так само стимулююче, як і кофеїн. У чашці чаю міститься близько 40-60 мг «чайного кофеїну», який набагато м'якше сприймається організмом, а м'який тонізуючий ефект зберігається протягом 5 годин. Найбільша кількість кофеїну міститься в чаї пуер, а також в чорних (червоних) чаях з бергамотом типу «Ерл Грей».

  • Золотий лате

Це не складний у приготуванні напій, не лякайтеся. Додайте в стакан молока половину чайної ложки куркуми, щіпку імбиру, кориці і кардамону, доведіть отриману суміш до кипіння і все – золотий лате готовий. Чудова альтернатива кави: напій не тільки бадьорить, але також допомагає впоратися із застудами та має протизапальну дію.

  • Імбир

Умовна заміна кави, яка, однак, допоможе підбадьоритися і пробудить імунітет. Спробуйте додати трохи свіжовичавленого соку апельсина або мандарина і замінювати таким гарячим напоєм ранкову каву хоча б кілька разів на тиждень – це допоможе справитися і з зимовим і весняним автітамінозами.

  • Банан

Один з продуктів, який допоможе вам збадьоритися вранці, – це банан. У них безліч корисних речовин, вітамінів і вуглеводів. Банан на сніданок допоможе вам зарядитися енергією, але з кількістю краще не переборщувати. Банани калорійні, і любов до них може відобразитися на вашій фігурі.

  • Зелений сік

Є безліч рецептів зеленого соку, їх об'єднує велика кількість зелені. Наприклад, в блендері можна змішати шпинат, яблуко, лимон і присмачити все це невеликою кількістю імбиру – такий напій не тільки допоможе вивести токсини з організму, але і підбадьоритися.

  • Вода з лимонним соком

Найпростіший підбадьорливий напій, про який багато людей марно забувають: якщо протягом доби пити воду з лимоном, можна зберегти енергію на весь день.

Зимовий відпочинок: як обрати лижі за зростом 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше