Рейтинг хвороб офісного працівника

Рейтинг хвороб офісного працівника
Поширити в соціальних мережах:

Думаєте, що робота в офісі є абсолютно безпечною та не приховує підводних каменів? Сьогодні ми розповімо про ті хвороби, з якими зіштовхується кожен офісний працівник.

  • Болі в спині

Найпоширеніша болячка офісного працівника. В офісі ми сидимо не встаючи мінімум 5-6 годин. Це часто призводить до різних проблем з хребтом і суглобами, особливо якщо у нас неправильна постава (наприклад, витягнута до монітора шия) або незручне крісло. Намагайтеся вставати раз на годину та тримати осанку.

  • Температурний дисбаланс

Не тільки в автобусах люди діляться на тих, кому дме, і тих, кому душно. 8-годинний робочий день може стати кошмаром наяву для тих, чий комфортний температурний режим не збігається з загальноприйнятим. Так, одні тремтять під кондиціонерами в +27 °C, а інші благають відкрити вікно в −20 °C. Часто офісні працівники страждають від нежиті саме через кондиціонування.

  • Синдром сухого ока

Уважно читаючи щось на моніторі, ми забуваємо кліпати. Саме тому робота за комп'ютером або пильне читання документів можуть викликати синдром сухого ока. Його прояви знайомі багатьом: сухість, а іноді відчуття чужорідного тіла в оці. Додає проблем і вищезгаданий кондиціонер. Робіть гімнастику для очей, або купіть спеціальні краплі.

  • ГРВІ та грип

В офісі ми знаходимося в задушливому приміщенні, яке майже не провітрюється, разом з великою кількістю людей. Шанс зараження колег грипом чи ГРВІ надзвичайно високий. Крім того, кондиціонери теж не сприяють здоров'ю: великі перепади температури між офісом і вулицею збільшують кількість застуд. Під час епідемій уникайте рукостискань. У сезон застуд намагайтеся пити вітаміни, по можливості загартовувати протягом року. Слідкуйте за провітрюванням в офісі.

  • Варикоз

Ще одна проблема, з якою зіштовхується багато офісних працівників, − варикоз. За статистикою, до лікарів з такою хворобою звертаються 30% жінок і 10% чоловіків. Через застій крові при сидячій роботі стінки судин стоншуються, а на ногах можуть з'явитися випуклі вузли і вени. У найважчих випадках при варикозі може статися крововилив, також можуть утворитися трофічні виразки. Не сидіть нога на ногу, розминайтеся, користуйтеся сходами, а не ліфтом. І носіть зручне взуття.

  • Хронічна втома

Постійні стреси, перевтома, напруга і високий ритм життя − все це призводить до синдрому хронічної втоми, який ще називають синдромом менеджера. Діагностувати його не так-то просто, хоча є маркери: постійна втома і апатія, поганий сон і дратівливість. На вихідних ходіть на прогулянки на природі, спілкуйтеся з друзями і займайтеся спортом.

  • Депресія

Останні дослідження показали, що штучне нав'язування позитивного ставлення до роботи співробітникам, які не впевнені в цьому, може зіграти злий жарт. Люди вирішать, що це ще більше підкреслює, наскільки вони нещасні, і будуть почувати себе пригнобленими і пригніченими. Ви працюєте понаднормово, забуваєте поїсти, працюєте с сотнями документів, витримуєте навантаження, а вас запевняють як весело це все робити. Знайомо? Спробуйте мінімізувати тренінги. Натомість більше спілкуйтеся з друзями.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?
Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?

Китайська пропаганда дослівно нагадує російську…

Читати більше