Пробка на дорозі: як поводитися водію

Пробка на дорозі: як поводитися водію
Поширити в соціальних мережах:

Поради, які зекономлять ваші нерви та цілісність автомобіля.

Хочемо ми того чи ні, але від пробок нікуди не подітися. Можна намагатися виїхати раніше, коли потік машин менший. Повертатися пізніше. Але рано чи пізно автомобіль стане в пробку. І щоб виїхати з неї успішно, треба знати кілька простих правил.

  • Спокій і тільки спокій

Кожен водій кудись поспішає і має свої турботи. Потрапивши в пробку усвідом – ти нічого не можеш змінити. То ж краще розслабся, слухай музику, вирішуй частину робочих питань по телефону. Тим паче телефонний інтернет дає змогу залишатися на зв’язку весь час. То ж якщо ти не встигаєш на нараду – просто вийди на он-лайн зв’язок. Гірше якщо ти спізнюєшся на літак чи потяг. Але подумай – що зміниться, якщо ти будеш нервувати? Повітряний транспорт все одно не чекатиме на тебе. Як варіант – вийти біля найближчої станції метро й добиратися до аеропорту на швидкісній електричці.

Цікаво:
Вчений Д. Уолтон зібрав результати досліджень, що проводилися у Франції, США та Новій Зеландії. Згідно результатів, більшість водіїв вважають свій рівень керування вище середнього. Але проблема в тому, що це завищена оцінка. Тому в пробці здається, що хтось інший затримує рух або автомобіль перед тобою не встиг проскочити на жовтий і саме через нього ти вимушений скніти в пробці. Все це стає причиною агресії на дорогах.  

 

  • Не змінюй смугу руху


Коли ти сидиш за кермом в пробці, то весь час намагаєшся розгледіти вільне місце в сусідній смузі. Здається, що там машини рухаються швидше. У випадках ДТП, коли кілька машин перекрили одну смугу, таке можливо. Але, як правило, коли пробка, то стоять усі.
Автоексперти радять не смикатися зі свого ряду. Це лише уповільнює рух. Бо ж в сусідньому, іншому водію доведеться зупинитися, щоб пропустити тебе. Дурний приклад заразний: за тобою перелаштовуватися почнуть інші. Все це приведе лише до хаотичного руху, який взагалі закупорить шлях.

  • Уникай різкого пришвидшення швидкості чи гальмування


Це може стати причиною ДТП. Автомобіль попереду може різко загальмувати – і все. Стояння в пробці може затягнутися ще на довше. Так само небезпечне й різке гальмування. В цьому випадку заднє авто може «поцілувати» тебе «в задок».

  • Дистанція

Безпечної дистанції треба дотримуватися в принципі, а в пробках особливо. Візьми за орієнтир задні колеса авто, що попереду. Якщо ти їх не бачиш – скинь швидкість. Видно їх буде на безпечній відстані.

  • Вмикай аварійку


Якщо ти під’їжджаєш до пробки – попередь авто, що позаду. Вмикай аварійку. Водій позаду розумітиме – треба зменшити швидкість. Це знизить ризик ДТП.

Цікаво:
психологи пояснюють рівень агресії на дорогах тим, що в автомобілі водій відчуває себе ізольованим від соціуму і захищеним. Він дозволяє собі нецензурну лексику. І це нормально, якщо це лише спосіб випустити злість та агресію. Але якщо лайка лунає з відкритих вікон – це може стати причиною конфлікту з іншими водіями. Усім відомі випадки бійок та стрілянини на дорогах. То ж краще згадуйте пункт перший – спокій.

 

  • Технічні моменти

Під час довготривалого стояння в пробці в авто з механічною коробкою передач не треба стояти з постійно вижатим зчепленням і на першій передачі. Такої думки дотримуються автоексперти – кажуть це знижує термін експлуатації деталей авто. Проте водії на автофорумах не згодні з цим і діють кому як зручно.

  • Чим зайнятися в пробці

Замість нервуватися, час в пробці можна використати з користю.

проведи переговори;

вчи англійський;

слухай музику;

подзвони рідним;

попрацюй.

 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

2+2 та інші канали 1+1 media без обмежень: до Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи
2+2 та інші канали 1+1 media без обмежень: до Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи

Дивись улюблені канали безкоштовно з 1 по 5 травня 2024 року…

Маленька країна, велика сила: лікарі з Тайваню приєдналися до української боротьби
Маленька країна, велика сила: лікарі з Тайваню приєдналися до української боротьби

70 добровольців захотіли їхати в Україну, проте взяти можливо було не всіх…

Алюміній в древній могилі та рентген імператора, який жив 2000 років тому: таємні знання зниклих цивілізацій
Дівчинка у кришталевій труні: ідентифікували старовинну дитячу мумію, знайдену у гаражі в Каліфорнії?
Дівчинка у кришталевій труні: ідентифікували старовинну дитячу мумію, знайдену у гаражі в Каліфорнії?

Вона була одягнена в мереживну сукню, а волосся прикрашала лаванда…

Новий фейк від російської пропаганди – в Україні з’явилися люди-біодрони із чіпами у голові, якими керує СБУ
«План Маршала»: як відбудова Європи після Другої світової війни вплинула на сучасну архітектуру?
«План Маршала»: як відбудова Європи після Другої світової війни вплинула на сучасну архітектуру?

У 1947 році США ініціювали програму економічної допомоги для Європи…

Читати більше