Перевірка зв'язку: як Україна перехоплює розмови російських військових

Перевірка зв'язку: як Україна перехоплює розмови російських військових
Поширити в соціальних мережах:

Армія росії розкрадена по всіх напрямках…

Після взяття в полон деяких російських солдатів ЗСУ показали, чим користуються росіяни для зв'язку між собою. Цим засобом виявилися звичайні дешеві цивільні рації, зроблені у Китаї. Низька надійність подібних каналів зв'язку змушує окупантів переходити на нестандартні засоби, зокрема мобільні телефони.

Російські солдати спілкуються незашифрованими високочастотними каналами, що дозволяє українським розвідникам успішно їх прослуховувати. Сучасні засоби зв'язку військового класу шифрують сигнали і змінюють частоту, де вони працюють, багато разів на секунду. Тому їх неможливо перехопити.

При цьому, не можна сказати, що росіяни не мають хороших засобів спілкування. У 2012 році в росії почали виготовляти радіостанції «Азарт», які мають один із передових показників. Наприклад, вбудоване шифрування. Крім того, система сумісна з усіма існуючими армійськими радіостанціями.

У планах було забезпечити всю армію «Азартом» – на це навіть виділили гроші. Але не вийшло. Річ у тім, деякі компоненти, нібито російського виробництва, були імпортовані з Китаю. При покупці цих компонентів близько третини від загального бюджету закупівель – а це 18,5 мільярда рублів – кудись раптово зникли. Відповідно гроші списали, а «Азарти» виробили в обмеженій кількості.

У росії є інші радіостанції, але «Азарт» може бути з ними просто несумісний. Якщо елітний повітряно-десантний підрозділ має сучасні радіостанції «Азарт», а артилерія, що його підтримує, використовує застарілі системи, то зрештою зв'язок між ними буде незахищеним. Чим успішно користуються українські військові.

Як бійці ЗСУ користуються вразливістю російського зв'язку? Яким чином ЗСУ знищує генералів країни-агресора? Детальніше – дивіться у сюжеті прямо зараз:

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Кокаїн та тютюн в 3000-річних єгипетських муміях: звідки з’явились речовини, які, згідно офіційної версії, завіз Колумб?
Сонячне затемнення-2024: чому надзвичайники в деяких країнах попереджають запастися їжею, водою та пальним?
Футурологи впевнені – створивши штучний інтелект, людство зробило перший крок до самознищення
В центрі спекуляцій: пропаганда рф створила фейк, що «Україна має намір замінити Техас у складі США»
Уряд США оприлюднив свіжі кадри з НЛО: інопланетяни це чи ні?
Уряд США оприлюднив свіжі кадри з НЛО: інопланетяни це чи ні?

Що сказало управління з розв'язання аномалій Пентагону…

Шок! Першими у космосі побували нацисти?
Шок! Першими у космосі побували нацисти?

Ракету створив інженер з «Аненербе» …

Читати більше