Паспорти «серцебиття», друкована їжа в готелі та сидіння в літаку, які адаптуються до форми тіла пасажира: якою буде подорож у 2070 році

Паспорти «серцебиття», друкована їжа в готелі та сидіння в літаку, які адаптуються до форми тіла пасажира: якою буде подорож у 2070 році
Поширити в соціальних мережах:

У майбутньому пасажири проходитимуть паспортний контроль миттєво…

Це тому, що, на думку провідних футурологів і вчених, «біометричні паспорти серцебиття» замінять традиційні паспорти, унікальні серцеві підписи мандрівників зчитуються як форма ідентифікації, пише DailyMail.

Це лише одне з багатьох дивовижних відкриттів у звіті про майбутні подорожі easyJet 2070, який представляє бачення того, як ми подорожуватимемо та насолоджуватимемося відпусткою через 50 років, з надрукованими готельними буфетами та «розумними» сидіннями в літаку, які адаптуються до форми пасажира.

У звіті автори докладно розповідають про те, як подорожі в аеропорту та авіаперельоти будуть «революціонізовані завдяки технологічному прогресу», пояснюючи, що система біометричних паспортів серцебиття бачитиме підписи серцевих скорочень пасажирів і біометричні дані, зареєстровані в глобальній системі «таким же чином, як пальцем-технологія сканування друку працює сьогодні».

вмчч

До 2070 року серцебиття пасажирів і біометричні дані будуть зареєстровані в глобальній системі, що зробить подорож через аеропорт безперешкодною

З’ясувалося, що ергономічні та біоміметичні «сенсорні» сидіння в літаку стануть нормою, оскільки розумні матеріали не тільки адаптуються до форм тіла пасажирів, але й до їхнього росту, ваги та температури, щоб забезпечити «максимальний індивідуальний комфорт польоту».

Тим часом розваги на борту «будуть випромінюватися прямо перед очима пасажирів за допомогою оптоелектронних пристроїв, замінюючи потребу в бортових екранах або завантажуванні фільмів перед польотом».

А повітряні таксі електронного VTOL (з вертикальним зльотом і посадкою) «позбудуться трансферу на автостоянку до аеропорту» — крім того, подорож до аеропорту стане швидшою та зручнішою, ніж будь-коли раніше, заявляють автори звіту.

уіау

Досвід розміщення за кордоном також має стати революцією, і не тільки завдяки 3D-друкованому харчуванню в готелі, що «шведський стіл», «що дозволяє відпочиваючим 3D-друкувати все, що вони хочуть їсти на сніданок, обід і вечерю».

Автори передбачають, що підземні готелі, вбудовані в тканину землі, будуть «наденергоефективними та єдиними з навколишнім середовищем».

У 2070 році всі готельні номери стануть «розумними», де гості зможуть заздалегідь вибрати твердість ліжок та температуру навколишнього середовища.

І валізи справді не знадобляться – тому що відпочиваючі зможуть після прибуття надрукувати 3D-друк одягу, що переробляється, «підігнаного до їхнього ідеального крою та стилю».

яяям

Діяльність під час відпустки у 2070 році включатиме «мандрівку в часі» – носіння тактильних (або VR) костюмів на історичних місцях, щоб зануритися у славетні чудеса стародавнього світу – та підводне «морське плавання» на міні-субмаринах. А навушники перекладатимуть місцеву мову в реальному часі.

Для звіту британців попросили вибрати, які з прогнозів експертів вони б найбільше хотіли, щоб вони стали реальністю. Дев’ять із десяти (90%) дорослих британців сказали, що вони схвильовані або заінтриговані тим, які технологічні досягнення змінять подорожі через 50 років. Три чверті (75%) британців кажуть, що ці технологічні стрибки збільшать їх шанси поїхати у відпустку в майбутньому.

Опитування 2000 дорослих британців показало, що біометричні паспорти серцебиття та досвід подорожей у часі є досягненнями у сфері подорожей, яких нація найбільше хотіла б отримати до 2070 року.

«Інновації закладені в нашій ДНК, і ми завжди кидаємо собі виклик, щоб мислити масштабно та шукати, як ми можемо зробити подорожі ще простішими... як сьогодні, так і для майбутніх поколінь. Від біометричних паспортів серцебиття до подорожей у часі відпустки, подорожі у 2070 році, ймовірно, будуть дуже різними та справді захоплюючими», - сказав генеральний директор easyJet Йохан Лундгрен.

Телеведучий Даллас Кемпбелл, який втілив прогнози в життя в новому відео, сказав, що деякі з прогнозів у новому звіті easyJet абсолютно вражають:

«Моїм особистим фаворитом є ідея можливості подорожувати в часі за допомогою тактильних костюмів. Я хотів би відчути краєвиди, звуки та атмосферу найперших Олімпійських ігор. З огляду на те, що все, починаючи від аеропортів, літаків і напрямків, розвиватиметься, мандрівників чекають дивовижні події, оскільки туристична індустрія продовжує розвиватися та процвітати».

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
Читати більше