Лайфхаки: як зробити, щоб навушники не ламалися

Лайфхаки: як зробити, щоб навушники не ламалися
Поширити в соціальних мережах:

Купили навушники, а вони вже не працюють? Редакція сайту 2+2 розкаже, чому ламаються “вуха” та як легко і дешево подовжити їм життя.

Ось так часто буває: купили Ви собі нові навушники, слухаєте музику і раптом біда – один динамік перестає працювати. Ви не вірите в те, що сталося, намагаєтеся правильно підігнути провід і “зловити” контакт – але все марно.

Із цими навушниками вже нічого не зробиш! Давайте розберемося, чому навушники зламалися та як можна уникнути їхньої поломки.

Витягуєте навушники за штекер. 

Пам’ятаєте, як ви востаннє витягували навушники із телефону чи плеєра? Не смикайте їх за «мотузочки», інакше провід порветься і «кіна не буде». У прямому сенсі – усі контакти переламаються і сигнал не буде надходити до динаміків. 

Залишаєте навушники у вухах. 

Бувало таке, що Ви щось слухаєте, встаєте чи повертаєтеся – і телефон від підлоги відділяє лише декілька сантиметрів і натягнутий провід навушників? Так от, саме у цей момент ви могли сказати «прощавай» своїм вірним аудіодрузям. Адже такі різкі рухи пошкоджують місце припаю. 

Контакт із водою. 

Як і будь-яка техніка, навушники дуже не люблять надмірної вологи. Якщо ж Вам раптом захотілося побігати під дощем, то старайтеся максимально приховати аксесуар. Одягайте шапку, яка добре прикриватиме вуха, сам провід опускайте під верхній одяг. 

Трапилася біда і вода випадково потрапила на навушники? Тоді протріть їх спиртом і залиште на декілька годин у теплому сухому місці – «вуха» трохи підсохнуть.

Слухаєте музику на максимальній гучності. 

Любите гучну музику? Повірте, за неї доведеться заплатити велику ціну – зламані навушники і, можливо, зіпсований слух. Якщо Ви раптом почули дивне потріскування чи шипіння із динаміків, спробуйте зменшити звук. Звичайні «вуха» мають погані баси, тому постарайтеся підібрати найоптимальніші налаштування у своєму плеєрі. 

Перегнутий провід навушників.

Старайтеся обирати «вуха» якщо не бездротові, то із прямим штекером, а не Г-подібним. Так провід не деформується. Якщо ж Ви вже купили такі незручні навушники, то їх можна укріпити:

  • Зі слабким місцем може впоратися звичайна пружина від ручки – обережно прикрутіть її на місце біля згину. Використавши звичайну силу пружності Ви подовжите роботу своїх навушників. 
  • Хочете, аби навушники виглядали красиво й одночасно були міцними? Тоді придбайте невеличкий шматок термоусадчатого кембрика (своєрідна резинова трубочка), одягніть її наверх згину та нагрійте місце феном. Кембрик стягнеться і стане додатковим захистом для Ваших «вух».
  • Крапніть трохи клею на місце, де провід переходить у пластиковий корпус. Так Ви міцно закріпите дріт і він не буде постійно «грати» всередині навушника.

Нехай навушники Вам довго служать і радують лише улюбленою музикою!

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше