Країни, де не святкують Новий Рік 1 січня

Країни, де не святкують Новий Рік 1 січня
Поширити в соціальних мережах:

Кілька років тому в Саудівській Аравії офіційно заборонили святкувати Новий Рік. Але ця держава далеко не єдина. Виявляється, Новий Рік 1 січня не святкують у багатьох країнах.

Саудівська Аравія

Релігійна поліція Саудівської Аравії попередила місцевих та іноземців про заборону на святкування Нового року. Спеціальний підрозділ органів правопорядку, сповіщаючи про неприпустимість святкування, керується фетвою (релігійним розпорядженням в ісламі).

Новий Рік за ісламським календарем відзначається в день весняного рівнодення, 21 березня. Літочислення ведеться від Хіджри (16 липня 622 року н.е.) – дати переселення пророка Мухаммеда і перших мусульман з Мекки до Медіни.

Джерело: bigpikcha

Ізраїль

В Ізраїлі 1 січня теж звичайний робочий день, якщо, звичайно, перший день нового року не трапляється в суботу – священний день для іудеїв. Святкують же свій Новий рік ізраїльтяни восени (вересень або жовтень). Називається це свято Рош Ха-Шана. Його відзначають два дні, з його святкуванням в Ізраїлі пов'язано безліч традицій, ритуалів і церемоній.

Іран

Країна живе за власним календарем. Наприклад, зараз в Ірані йде 1395 рік. Іранський календар, або Сонячна хиджра, – астрономічний сонячний календар, який був розроблений за участю Омара Хайяма і з тих пір кілька разів уточнювався.

Новий рік в Ірані святкують по календарю в перший день весни, що відповідає 22 березня григоріанського календаря. Свято Нового року в Ірані іменується Новруз (або Норуз), а перший весняний місяць називається Фавардін.

До речі, Новруз відзначають не тільки в Ірані, але і в багатьох країнах, де встигли неабияк наслідити стародавні перси. Наприклад, з Новруза починається рік в Афганістані. Нарівні з 1 січня Новруз відзначають в Таджикистані, Азербайджані, Узбекистані, Казахстані, Туреччині, Киргизії, Албанії та Македонії.

Індія

1 січня – свято за вибором. Індійці самі вирішують, чи святкувати Новий Рік цього дня. Крім того, на Індійському субконтиненті існує ще кілька варіантів святкування приходу Нового року.

22 березня настає новий рік за єдиним національним календарем Індії. У штаті Махараштра його відзначають під назвою Гуді Падва, а в штаті Андхра Прадеш його звуть Угад. У штаті Керала Новий рік відзначають 13 квітня. Він носить назву Виш. Сикхи в цей же день святкують свій Новий рік – Вайсакхі. У Південній Індії восени широко відзначають свято Дівапалі, який означає і прихід нового року.

Китай

Новий рік в Китаї проходить досить непомітно. Тільки у великих універмагах і торгових центрах, віддаючи данину західними традиціями, ставлять подекуди блискучі штучні ялинки і лялькових Санта-Клаусів.

«Юань-дань» – це перший, початковий день нового року. Новий рік в Китаї аж до XX століття відраховується за місячним, а зовсім не за звичним нам календарем, і Юань-дань відзначався в перший день першого місяця за місячним календарем.

27 вересня 1949 року уряд щойно створеної Китайської Народної Республіки ухвалив називати перший день місячного календаря «Святом Весни» (Чунь цзе), а перше січня – «Юань-дань». З цього часу 1 січня стало офіційним державним святом Китаю. Але і сьогодні китайці як і раніше не відзначають цей день, не сприймаючи його як святковий, що знаменує зміну років.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Загадка у Сомині: таємничий водяний монстр затягує худобу на дно озера у селищі на Волині
Читати більше