Смертельні дози звичайних речей

Смертельні дози звичайних речей
Поширити в соціальних мережах:

Скільки потрібно викурити цигарок, щоб це вас убило? Яка доза звичайних вітамін може мати летальний наслідок? Пропонуємо вам дізнатися смертельні дози звичайних речей.

Алкоголь. 

Разова смертельна доза для людини становить від 4 до 12 грамів чистого спирту на кілограм ваги. Також для дорослої людини смертельною концентрацією буде присутність 5-6 проміле етанолу в крові (1 проміле речовини означає, що в 1 літрі рідини містить 1 мл цієї речовини). Такої концентрації можна досягти, випивши за один раз близько 3-х пляшок горілки (якщо, звичайно, в організмі не спрацює природний захист у вигляді термінового виведення надлишку отруйної речовини усіма можливими способами). Незважаючи на свою отруйність, етанол може застосовуватися в якості протиотрути при отруєнні іншими спиртами (наприклад, метанолом або етиленгліколем).

Вітаміни. 

Абсолютно всі незамінні для життя вітаміни являють собою отруту, якщо вживати їх без міри. Іноді і недолік, і надлишок конкретного вітаміну призводить до дуже схожих зовнішніх проявів. Наприклад, авітаміноз і гіпервітаміноз вітаміну А буде мати в якості симптому суху, жорстку шкіру і посилене випадіння волосся. Кількості вітамінів, в яких вони є життєво необхідними, як правило, дуже малі, а перевищення цих концентрацій приводить або до гострого, або до хронічного отруєння. Дози, в яких можна приймати вітаміни, обов'язково вказуються на упаковках препарату, тому що для того щоб вбити або дуже серйозно покалічити себе, цілком достатньо однієї-двох аптечних упаковок.

Сонячні промені. 

З початку ХХ століття, приблизно, до 80-х років загальноприйнятою була думка, що чим більше часу проводиш на сонці, тим здоровіше будеш. Але зараз вже точно відомо, що надмірне перебування на сонці призводить не тільки до суто зовнішніх дефектів шкіри, але і до таких наслідків, як прискорене старіння, зниження статевої функції і розвиток онкологічних захворювань (недостатнє перебування на сонці теж загрожує тими ж наслідками). Сонячний удар – явище небезпечне, стається воно раптово, а смертність при цьому досягає 30%. Тому, якщо перебуваючи на відкритому сонці, людина починає відчувати нездужання, краще перестрахуватися і піти в тінь.

Нікотин. 

Нікотин міститься не тільки в тютюні. Його досить багато і в картоплі, і в помідорах, баклажанах і зеленому болгарському перці. Щоправда, нікотин, що міститься в цих рослинах, шкоди не приносить через свою малу концентрацію. Нікотин – це сильна отрута не тільки для всіх теплокровних тварин, але навіть для комах. Чутливість до нікотину у різних видів тварин дуже сильно відрізняється: так, щури вмирають при отриманні 50 мг на кілограм ваги, мишам досить 5,9 мг, а для людини смертельною є доза 0,5-1 мг на кілограм ваги (для порівняння – смертельна доза ціаністого калію становить 1,7 мг на кілограм ваги). При курінні більша частина нікотину, що міститься в сигареті, просто згорає і перетворюється в менш токсичну отрута. Щоб убити себе відразу, а не поступово, потрібно за один раз викурити близько сотні цигарок.

Сіль. 

Без солі не може жити жодна жива істота. Але добова потреба цієї речовини вкрай мала – всього 1,5-4 мг. Якщо організм відчуває хронічну нестачу солі, то починається руйнування кісток і відмирання м'язів, порушується робота серця і шлунку, розвивається депресія і інші психічні захворювання. Повна відсутність солі в їжі (щоправда, така ситуація виникає рідко) може вбити, приблизно, за 10 днів. Надлишок солі не менш небезпечний, аніж її нестача. Для людини смертельною дозою є разове вживання близько 250 г солі. Смерть при цьому буде дуже важкою, вмирати доведеться від численних набряків.

Кофеїн. 

Кофеїн міститься в каві, чаї, колі і багатьох інших рослинах. У невеликих дозах він викликає прилив сил і відчуття бадьорості, які, щоправда, через 3-6 годин це може змінитися підвищеною втомою і млявістю. Смертельною дозою для людини є 10 грам чистого кофеїну (за умови, що весь він надійде в кров). Тобто, щоб отруїтися на смерть, наприклад, хорошим італійським еспрессо, потрібно за раз не тільки випити близько 4,5 літрів цього напою, але і засвоїти весь кофеїн, який в ньому міститься.

Комарі. 

Самка комара, якщо їй не заважати, може висмоктати з людини близько 5 мг крові. Для людини смертельною є втрата близько 2,5 л крові. Виходить, що людину можуть «на смерть заїсти» близько півмільйона комарів. Але в цьому випадку, швидше за все, смерть настане набагато раніше від слини комарів, яку вони впорскують під час укусу (саме їх слина викликає свербіж, набряки і інші реакції).

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Фото літаючих динозаврів: свідчення загадкових зустрічей людей з гігантськими птахами
Хмари, дощ і аерозольні частинки: розкрито таємницю найчистішого повітря на Землі
Хмари, дощ і аерозольні частинки: розкрито таємницю найчистішого повітря на Землі

Своїм кришталево чистим повітрям відомий Південний океан, але…

Фільм про Трампа та нова робота Йоргоса Лантімоса: Каннський кінофестиваль оголосив цьогорічну програму
Фільм про Трампа та нова робота Йоргоса Лантімоса: Каннський кінофестиваль оголосив цьогорічну програму

77 Каннський кінофестиваль оголосив свою програму. Київстар ТБ зібрала найважливіше…

Кремль настільки боїться викрадених ним українських дітей, що створив окремий орган контролю над ними
Найдавніші скам'янілості Homo erectus, яким 2 млн років, знайшли у Кенії: що це означає для науки?
Найдавніші скам'янілості Homo erectus, яким 2 млн років, знайшли у Кенії: що це означає для науки?

Вони жили неподалік від стабільних водойм та відкритих середовищ, що свідчить…

Читати більше