Історична зустріч: понад 40 країн на базі «Рамштайн» у Німеччині обговорювали стратегічну підтримку України

Історична зустріч: понад 40 країн на базі «Рамштайн» у Німеччині обговорювали стратегічну підтримку України
Поширити в соціальних мережах:

Це справжня коаліція, мета якої – не просто стримати Кремль, а перемогти російську тиранію…

Міністр оборони Олексій Резніков, який був присутній на історичній зустрічі на запрошення Сполучених Штатів в Німеччині написав у своєму зверненні до українців:

«Зараз відбуваються події, які насправді є історичними й визначають майбутнє нашої держави. Їх творять наші захисники та захисниці, усі громадяни, які піднялися проти російської навали й допомагають боронити Україну. Ми вже змінили світ»

У своєму дописі в соціальній мережі він поінформував про деякі деталі того, що сталося в останні дні та того, що очікує на українців:

«26 квітня 2022 року на американській авіабазі «Рамштайн» у Німеччині відбулася зустріч представників оборонних відомств понад 40 країн. Причому не лише країн ЄС та НАТО – взяли участь держави Африки, Близького Сходу і Перської затоки, Азійсько-Тихоокеанського регіону. Ця безпрецедентна подія відбулась завдяки лідерству наших американських партнерів і персонально – міністру оборони США Ллойду Остіну ІІІ та голові Об’єднаного комітету начальників штабів США генералу Марку Міллі»

На зустрічі розглянули три блоки питань, які стосуються короткострокових оперативних рішень щодо допомоги Україні у відсічі російській агресії, а також довгострокового бачення – як посилити нашу оборону з огляду на стратегічні виклики. Міністр оборони відзначив такі результати:

Перший етап:

Створено Консультативну групу з питань оборони України, яка діятиме на постійній основі. Даний механізм дозволить оптимізувати та пришвидшити важливі процеси щодо отримання зброї, вдосконалити логістику, забезпечити оптимальну координацію. До прикладу, коли будуть ухвалені рішення про надання Україні того чи іншого озброєння, внаслідок координації зброя одного типу надходитиме з різних країн.

Другий етап:

Відбулись великі зрушення на рівні філософії. Тривалий час ми переконували партнерів в тому, що доцільно надавати Україні зброю західного виробництва, яка відповідає стандартам НАТО. Перехід на західні калібри та техніку – це стратегічне рішення, яке нарешті прийнято. Зокрема, ми вже отримуємо артилерію калібру 155-мм.

Третій етап:

Зараз навчальні програми будуть масштабовані та поширені навіть на ті зразки озброєнь та техніки, щодо надання яких в Україні поки що немає політичних рішень. Коли ці рішення будуть ухвалені, ми вже будемо готові. Адже наші артилеристи, які тренувалися на САУ 155-мм калібру на полігоні в одній з країн, уразили ціль з першого пострілу. На додаток, вони потім допомогли іноземним колегам вдосконалити комп’ютерну програму, яка управляє цією САУ, що справило відповідне враження. Адже у наших воїнів за плечима – досвід війни, реальних боїв, де ціна помилки – життя.

Загальний висновок за підсумками зібрання на базі Рамштайн – йдеться про справді історичні зміни, які у найближчі тижні – місяці будуть матеріалізовані.

Водночас Олексій Резніков наголосив, що попереду – кілька надзвичайно важких тижнів. Практична реалізація домовленостей, навчання і логістика потребують певного часу. А Росія накопичила сили для масштабного наступу на сході України вже зараз.

«Допомога Україні буде зростати, але найближчими днями буде потрібна уся наша стійкість і надзвичайна єдність. Ворог вже усвідомлює свою стратегічну поразку, але все одно намагатиметься завдати нам якнайбільшого болю. На жаль, до перемоги ми ще втрачатимемо наших воїнів. Ще будуть руйнування і болючі жертви»

Ми маємо витримати. І ми витримаємо!

Заради тих, хто боровся за вільну Україну у різні епохи. Заради захисників Маріуполя, Харкова, Ізюма, Рубіжного, Сум, Чернігова та героїв з інших міст, які виграли й продовжують вигравати для України час. Заради майбутніх поколінь.

Україна переможе! Тепер у цьому впевнені не тільки ми.

Слава Україні!

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше