Їх багато століть поспіль приносили у жертву: у піраміді смерті майя знайшли 20 обезголовлених тіл

Їх багато століть поспіль приносили у жертву: у піраміді смерті майя знайшли 20 обезголовлених тіл
Поширити в соціальних мережах:

Жахлива піраміда розташована на археологічній ділянці Мораль-Реформа на півострові Юкатан…

Вирізані останки 20 молодих людей у ​​піраміді майя на півдні Мексики вказують на те, що це місце могло бути пам’ятником силам смерті. Жертв поклали у дві різні могили, які, можливо, були викопані з різницею у 1200 років, що свідчить про те, що жахливий пам’ятник, ймовірно, служив більш темним божествам майя протягом багатьох століть, передає Iflscience, посилаючись на Національний інститут антропології та історії Мексики (INAH).

За словами дослідників з INAH, те, як жертви були обезголовлені, є явним доказом того, що споруда була пов’язана зі смертю та богами підземного світу. Вважається, що нещасних людей позбавили голів, щоб освятити піраміду та зміцнити її зв’язок із потойбічним світом.

Розташована на археологічній ділянці Мораль-Реформа на півострові Юкатан, жахлива піраміда, відома під назвою «Структура 18», швидше за все, була побудована поетапно. Для освячення кожної наступної завершеної секції були потрібні людські жертви. Тому вважається, що дві масові страти пов’язані з ключовими подіями у будівництві храму .

вмвм

Фото: Proyecto Moral-Reforma/inah

Перша з них, як вважають, відноситься до пізнього докласичного періоду, який тривав приблизно з 300 до н. е. до 250 р. н. Хоча точний вік скелетів ще не визначено, наявність 567 супровідних матеріалів, таких як дрібнички з бісеру, наконечники стріл і кістяні голки, допомагає розмістити останки в цьому загальному часовому проміжку.

Складаючись із семи окремих поховань, цей древній сховок містить кістки принаймні 12 жертв, деякі з яких, здається, були розміщені в сидячому положенні одразу після смерті, тоді як інші, ймовірно, були перенесені до храму після того, як спочатку були поховані в іншому місці. Як наслідок, багато з цих скелетів не є анатомічно послідовними.

Друга серія з 13 поховань, що датуються пізньокласичним періодом, який тривав з 600 по 900 рік нашої ери, також була виявлена ​​на місці. 

«У цих 13 похованнях ми нарахували вісім осіб, які, мабуть, були обезголовлені, а частини їхніх тіл були розчленовані та поміщені окремо, щоб освятити храм», — пояснив координатор дослідження Франсіско Аполінар Куевас Рейес.

Обидва поховання складалися з молодих дорослих чоловіків, у яких спостерігалися зміни у формі їхніх черепів. 

«Ця фізична характеристика була навмисно досягнута шляхом шинування голови в молодому віці, оскільки це підвищувало статус цих осіб у доколумбовому суспільстві майя. Подібним чином у двох осіб пізнього класичного періоду ми спостерігали зміни зубів за допомогою напилювання та інкрустування нефритом передніх зубів», - каже Куевас Рейес.

Дослідники кажуть, що всі висновки, зроблені на основі цих відкриттів, є попередніми, а розкопки на Мораль-Реформа наразі тривають, оскільки археологи намагаються зібрати воєдино криваві подробиці того, що відбувалося в піраміді смерті.

Читайте також:

Головне фото: Proyecto Moral-Reforma/inah

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»
Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»

Викликає аномальне згортанням білків і робить дірки у мозку…

Таємниця Місяця: у 1962 році співробітник НАСА виявив, що супутник Землі в середині порожній
Фейкові аккаунти як елемент ІПСО: росія використовує українську символіку та мову для впливу на українців
Сміх у війні: як український народ перетворює гумор на свою суперсилу?
Сміх у війні: як український народ перетворює гумор на свою суперсилу?

Навіть перед лицем смертельної небезпеки, гумор став…

Скелети велетнів, таємничі мумії та відбитки величезних рук: у Неваді є печера, де могли жити рудоволосі велетні
Стрічка «Дім Ґуччі» Рідлі Скотта з'явилася на Київстар ТБ: як подивитися без додаткової плати
Стрічка «Дім Ґуччі» Рідлі Скотта з'явилася на Київстар ТБ: як подивитися без додаткової плати

Сенсаційна історія вбивства, божевілля, гламуру і жадібності…

Читати більше