«Хаос, громадянська війна, розвал — це неминуче попереду»: до мережі потрапило таємне листування фсб

«Хаос, громадянська війна, розвал — це неминуче попереду»: до мережі потрапило таємне листування фсб
Поширити в соціальних мережах:

Правозахисник Володимир Осєчкін з 4 березня отримує листи від інформаторів фсб та публікує їх…

Портал Gulagu.net регулярно публікує листи, отримані правозахисником Володимиром Осєчкіним від інформаторів фсб. Листи були передані Newsweek, як пише видання, Ігорем Сушко, виконавчим директором некомерційної організації Wind of Change Research Group. Сушко перекладає листування з російської на англійську відколи вона почалася 4 березня.

Останні електронні листи агента, датовані листопадом, докладно описують внутрішні заворушення та конфлікти у владі в росії, передбачаючи «неминучу» громадянську війну і те, що країна скоро «зійде у прірву терору», оскільки люди все більше втомлюються від війни, а боротьба між силовими відомствами та структурами пригожину та кадирова набиратиме обертів.

«Не існує способу «змінити все» в росії так, щоб країна загалом функціонувала і не скотилася у прірву терору, — йдеться в електронному листі. – Спочатку ми можемо отримати безсистемні заворушення, з пограбуваннями та хаотичними сутичками між усіма. Або будуть битви регіонів за розподіл ресурсів. Або бій різних сил за контроль над регіонами чи шматками країни».

«Хаос, громадянська війна, крах – так, усе це попереду. Це неминуче, - наводить Newsweek цитату з листа. – Занадто багато хто в росії перейшов точку неповернення. Вони планують стати маленькими царями у тих сферах, які їм вдасться захопити. Принаймні так вони думають».

Автор листа стверджує, що в росії буде не просто боротьба, а й справжня війна між силовими структурами та силами пригожину.

Співробітник фсб пише, що пригожин готує бригади для «внутрішнього терору» в росії на тлі сплеску протестів та заворушень у кількох регіонах росії. Крім того, за його словами, у фсб очікують, що кадиров і пригожин проведуть низку провокацій, щоб очорнити фсб і вказати на нездатність служби контролювати ситуацію в країні.

«Я стверджую, і це у жодному разі не приватна думка одного простого співробітника: ми просрали країну. Ми [фсб] просрали країну не 24 лютого, коли все це почалося, а набагато раніше, коли 24 лютого стало можливим у принципі», - йдеться у листі, який цитує видання.

Попередні аналогічні листи фсб, опубліковані Осєчкіним, були проаналізовані Христо Грозєвим, який також показав їх двом офіцерам фсб, які заявили, що «не сумніваються», що вони написані їхнім колегою.

Чи то ще буде…

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше