Фараон Рамзес II: вчені за допомогою 3D-технологій показали, який вигляд мав правитель Єгипту з 13 століття

Фараон Рамзес II: вчені за допомогою 3D-технологій показали, який вигляд мав правитель Єгипту з 13 століття
Поширити в соціальних мережах:

Вийшло дуже реалістичне зображення…

Життя в еру новітніх технологій – це можливість зазирнути у минуле. Навіть, побачити, який вигляд мали люди десятки століть тому. Це неймовірно, але дослідники, відтворили обличчя фараона Рамзеса II, який помер ще у 13 столітті.

Правління фараона Рамзеса II тривало з 1279 по 1213 рік до нашої ери. Він відомий своїми величними статуями та військовими подвигами.  Як пише видання The Daily Mail, для відтворення обличчя Рамзеса II використали 3D-модель його черепа. Вчені наклали на нього м’які тканини та шкіру. Обличчя показує, яким був фараон у момент смерті, коли йому було близько 90 років.

япяпп

Реалістичне зображення показує слабкого літнього чоловіка з обвітреним обличчям. Деякі риси схожі на статуї Рамзеса, які стоять у Єгипті. Сісеро Мораєс, бразильський графічний експерт, зазначив, що вони порівнювали реконструйоване обличчя зі статуями Рамзеса II. Він пояснив, що статуї не зовсім відповідають справжньому обличчю фараона. Статуї мають делікатне чоло, губи та підборіддя, які більш виражені. Це робить риси зображення «недостатньо надійними».

лорь

Команда також проаналізувала антропометричні дані та дані ДНК давніх єгипетських популяцій. Вони обрали палітру кольору шкіри, яка зустрічається в стародавньому єгипетському мистецтві. Вчені також створили версію у відтінках сірого, щоб уникнути суджень про колір обличчя фараона.

Відтворення показало, що Рамзес II мав яскраво виражений перекус, а його зуби були значно стерті. У нього було погане здоров'я зубів і кісток через абсцес. Незважаючи на довге життя, його м’язи показували ознаки втрати пам’яті.

чаич

Команда хотіла зобразити старіння на зображенні короля. Вони зібрали дані сотень сучасних єгиптян, щоб визначити ймовірну товщину шкіри фараона. Іншою технікою була анатомічна деформація обличчя та черепа живого донора, який також мав перекус.

Кінцевий результат показав «мудре» обличчя фараона. Результат також був схожий на попередню реконструкцію 2022 року, створену вченими з Єгипту та Англії. Вони використовували 3D-модель черепа і повернули процес старіння, щоб показати фараона у розквіті сил.

ваав

Салім з Каїрського університету зазначила, що результат показав «дуже красивого» правителя. Вона додала, що реконструкція допомогла створити живе обличчя мумії.

Читай також:

Фото: Pen News/Cicero Moraes

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Прогресивна конституція кримських татар 1917 року: Крим намагалися перетворити на нову Швейцарію
Прогресивна конституція кримських татар 1917 року: Крим намагалися перетворити на нову Швейцарію

Це була мрія лідера Кримсьої Демократичної Республіки Номана Челебіджіхана…

Ентузіасти з Києва змайстрували безшумний електробайк для військових просто у гаражі
Голлівудський актор Вілл Сміт пересів на позашляховик українського виробництва
Апокаліпсис на горизонті: в Єрусалимі здійснилося одне із пророцтв про кінець світу
Російській імперії знадобилося лише 100 років, щоб повністю змінити етнічний склад Криму
Від Місяця до фронту: українські інженери створили супермашини для спецпризначенців з багі
Від Місяця до фронту: українські інженери створили супермашини для спецпризначенців з багі

Здається, у світі не існує речей, які українці не можуть використати для захисту…

Читати більше