Де стався найбільший жарт у світі, пов'язаний з Днем сміху: ТОП фактів про 1 квітня

Де стався найбільший жарт у світі, пов'язаний з Днем сміху: ТОП фактів про 1 квітня
Поширити в соціальних мережах:

Походження Дня сміху пов'язане зі зміною календаря…

А чи знали ви, що походження Дня сміху пов'язане зі зміною календаря, адже до 16 століття Новий рік святкували в квітні, а не в січні. Ми зібрали цікаві факти з усього світу про цей незвичайний день.

  1. У деяких країнах, таких як Франція та Італія, День сміху триває не один день, а кілька. У Франції його святкують тиждень, починаючи з 1 квітня.
  2. Існує теорія, що День сміху походить зі стародавніх ритуалів, коли люди святкували прихід весни і виганяли з зими демонів забавами та жартами.
  3. У Великобританії та Ірландії День сміху відомий як «April Fool's Day». Дехто твердить, що термін «Fool» походить зі слова «Follis», що означає «велика куля», і використовувався для опису людини, яка була легко обдуреною.
  4. У середньовіччі в Європі свято Першого квітня було пов'язано зі святом Святого Юрія, покровителя порятунку зі складних ситуацій. На честь святого, люди обмінювалися подарунками та жартами.
  5. В Іспанії День сміху відзначають 28 грудня. Це свято називається «Día de los Santos Inocentes» (День святих невинних), і у цей день люди також жартують один з одного.
  6. У деяких країнах Азії, включаючи Індію та Шрі-Ланку, День сміху святкують у серпні.
  7. У Швеції День сміху відомий як «April April» і жартівливі розіграші тут, зазвичай, відбуваються на роботі. Наприклад, одним із поширених жартів є те, щоб повідомити колег, що вони мають нового колегу, якого не існує.
  8. У Канаді та США День сміху викликав багато скандалів і спроб підробки новин. Наприклад, у 1957 році канадське телебачення CBC випустило повідомлення про те, що врожай макаронів у Швейцарії був надзвичайно багатим цього року.
  9. Найбільший жарт у світі, пов'язаний з Днем сміху, стався в 1996 році, коли американська компанія Taco Bell опублікувала оголошення у газеті про те, що вони придбали знаменитий британський пам'ятник Стоунгендж. Багато людей повірили у цей жарт і зателефонували до Taco Bell, щоб привітати їх із успішною покупкою.

Звичай святкування Дня сміху українці запозичили з європейської культури. Проте, в Україні є кілька власних цікавих традицій і звичаїв, пов'язаних з цим святом:

  • У деяких регіонах України є звичай називати День сміху «Днем дурня». Вважається, що у цей день можуть статися різні неприємності і нещастя, тому варто бути обережним.
  • У деяких містах, наприклад у Львові, проводяться різноманітні фестивалі і конкурси на кращий жарт. Учасники придумують кумедні ситуації і виконують жарти на вулицях міста.
  • Українські діти також люблять жартувати в день сміху. Школярі можуть придумати різноманітні жарти для своїх вчителів і однокласників.

Деякі українські медіа використовують День сміху як привід для публікації сатиричних матеріалів і кумедних новин, щоправда нині це роблять значно рідше через розпочату росією війну в Україні, яка триває вже 402 дні.

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше