«Ця штука мало не впала на мого сина»: космічне сміття з МКС прилетіло в будинок у Флориді

«Ця штука мало не впала на мого сина»: космічне сміття з МКС прилетіло в будинок у Флориді
Поширити в соціальних мережах:

Цей об’єкт утворив діру в підлозі та стелі…

Об'єкт космічного сміття, що, ймовірно, був на Міжнародній космічній станції, приземлився на дах будинку у Флориді, залишивши за собою пошкодження будівлі, пише видання arstechnica.

Сталася ця подія кілька тижнів тому в місті Неаполь, а повідомив про неї Алехандро Отеро, який надіслав фото об’єкта з космосу виданню WINK News. Чоловік розповів, що його будинок отримав пошкодження, коли щось на великій швидкості врізалося в дах з неба. На щастя, він у той момент не був вдома, але всередині перебував його син.

«Ця штука мало не впала на мого сина, він був в іншій кімнаті й усе чув, — сказав WINK News Алехандро Отеро. – Він мені подзвонив і сказав, що щось впало на будинок, утворивши велику діру в підлозі та стелі. Коли я побачив все на власні очі, то не міг повірити у те, що сталося. Спочатку я подумав про метеорит».

Проте, за попередніми даними NASA, в оселю Алехандро Отеро прилетів об'єкт, який відірвався від Міжнародної космічної станції. За їхніми висновками, скоріш за все, це могла бути частина вантажного піддону. Крім того, домашня камера відеонагляду Отеро зафіксувала момент удару, який майже співпадає з часом, коли НАСА зафіксувала входження цього об'єкта.

В основному таке космічне сміття контрольовано повертають на Землю, однак черга затримок призвела до того, що частина обладнання була викинута у космос, а потім впала на планету.

Представники НАСА заявили, що проведуть ретельний аналіз цього об'єкта, щоб встановити його точне походження та визначити можливі наслідки. У той же час, власник будинку Отеро очікує зв'язку від відповідальних установ для вирішення питань щодо компенсації завданих його майну збитків.

Цей інцидент став причиною для обговорення проблеми космічного сміття та необхідності вдосконалення систем контролю за ним. Безперечно, питання безпеки нашої планети у зв'язку зі зростаючою кількістю об'єктів, що перебувають у космосі, вимагає уваги та вирішення з боку міжнародної спільноти.

Читай також:

фото: WINK News

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше