Цікаві факти про автомобіль

Цікаві факти про автомобіль
Поширити в соціальних мережах:

Думаєш, що знаєш про авто все? Перевір себе!

Сьогодні в світі більше одного мільярда автомобілів. З кожним роком виробники створюють нові моделі машин, модернізують їх. Вже зовсім скоро ми відчуємо себе героями з фантастичного фільму про майбутнє й сидітимемо за кермом літаючого авто. А на сьогодні наші автомобілі приховують в собі фішки та цікаві факти про які ви навіть не здогадуєтеся. Редакція сайту 2+2 зібрала найцікавіше про машини.

  • За один день виробляється близько 165 000 автомобілів. Не дивно, що кількість корків та їх протяжність на дорогах весь час збільшуються. То ж ідея з літаючим транспортом вже й не така погана.
  • 95% часу свого життя автомобіль проводить на стоянці.
  • Новий автомобіль має специфічний запах. Його навіть так і прозвали «запах нового автомобіля». Лише уяви собі, він складається більше ніж з 50 летючих органічних сполук!
  • Пофантазуємо! Якби із Землі до Місяця була дорога, то на автомобілі цей шлях долався б за 6 місяців. Єдина умова – швидкість. Треба було б витискати 95 км/годину.
     

     

  • 30 000 автодеталей! Саме з зі стількох складається середньостатистичний автомобіль! Уявляєте, якби на іспиті для отримання прав треба було знати їх усі!
  • Думаєте у нас в Україні великі пробки? Так ось, жителі Лос-Анджелеса щорічно проводять в пробках 102 години, москвичі та жителі Нью-Йорка – 91 годину, а на третьому місці – автолюбителі з Сан-Паулу: вони проживають в пробках 86 годин щорічно.
  • Перше автомобільне ДТП зафіксували 30 квітня 1896 року. Не поділили дорогу велосипедист Евелін Томас і автомобіль «Дьюрі» . Керував ним американець Генрі Уеллс. А ось перше ДТП із жертвами сталося через 3 місяця в Лондоні. Артур Едселл скоїв наїзд на 44-річну Бриджит Дисколл. Жінка померла, залишивши двох дітей сиротами.
  • 80% складу всього автомобіля підлягають вторинній переробці.
  • Слухаєте музику в авто? Уявляєте, коли в машині з’явилося перше радіо, деякі штати Америки хотіли його заборонити. Активісти вважали, що воно відволікає водія від дороги і може стати причиною ДТП.
  • Круїз-контроль винайшов Ральф Титор – сліпий інженер-механік. А трапилося це під час його поїздки з адвокатом в салоні авто. Служитель Феміди весь час відволікався на розмови, тому періодично гальмував і розганяв авто. Він не міг контролювати машину на одній швидкості. Саме тоді Титор задумався про винахід круїз-контролю.
  • 4586630 км – це найбільший у світі автопробіг.
  • В 1941 році Генрі Форд створив автомобіль із соєвих бобів. Винахідник дізнався, що соя складається з великої кількісті білка. Це і наштовхнуло його на думку робити з нею пластмасу. Форд засія соєю більше 10 гектарів і найняв хіміків. І вже в 1937 році кожен автомобіль з заводу Форда, мав у своєму складі не менше кілограма пластмаси, виготовленої з сої.
  • Винахід автомобіля пророкували ще в 1200-х роках. Це зробив францисканський монах Роджер Бекон в одному зі своїх документів. Ві написав: «Автомобілі можуть бути створені так, що рухатимуться без допомоги тварин на дуже великій швидкості». Бекон також писав про літаки, костюми для підводного плавання, пароплави та підводні човни.
  • 437 км/год – це швидкість найшвидшого серійного легкового автомобіля у світі.
  • В Бостоні є міст Бостонського університету. Завдяки його цікавій конструкції, човен може плисти під потягом, в той час як сам потяг рухається під автомобілем, який рухається під літаком. Це єдине місце у світі, де можливий ось такий трафік.
  • Штраф за гучне закривання автомобільних дверцят в Швейцарії. Так, таке нахабство контролювалося законом. Наразі цей штраф відмінили. Проте лишився закон, який забороняє занадто гучні звуки з 23:00 до 6 ранку.
  • В Нью-Йорці заборонено використовувати клаксон без причини. Тобто, якщо тобі здається, що машина попереду їде повільно – видихни й в жодному разі не сигналь. Це дозволено робити лише в крайніх випадках.
  • Один з виробників авто винайшов триточковий пасок безпеки. І хоч дизайн патент винаходу належить саме цій компанії, він у безкоштовному доступі для використання іншими виробниками. Власники винаходу пояснюють – все задля безпеки водіїв. Адже завдяки цьому паску кожні 6 хвилин у світі рятується одне життя.

 
 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
Читати більше