Чи нападе Білорусь на Україну: чого чекати від Лукашенка?

Чи нападе Білорусь на Україну: чого чекати від Лукашенка?
Поширити в соціальних мережах:

Диктатор розгортає спеціальні сили на кордоні…

Нерішучість Лукашенка вже всерйоз почала дратувати кремлівську банду: замість того, щоб відкрити другий фронт з Україною, білоруський диктатор хвалить українців і робить неоднозначні заяви, де де-факто визнає, що росія програє війну.

«Якщо чесно, я не думав, що операція затягнеться таким чином. Але я не настільки занурений у цю проблему, щоб сказати «за планом» там у росіян йде, як вони кажуть, чи так, як я це відчуваю. Ще раз наголошую, я це відчуваю так, що «операція» ця затягнулася», – обережно наголосив самопроголошений президент Білорусі.

Незважаючи на такі заяви, Лукашенко все ж таки розпочав другий етап раптової перевірки боєготовності військ. Білорусь направила спеціальні війська до кордону з Україною – нібито через загрозу з боку ЗСУ.

«Створене Збройними Силами України угруповання на Південному операційному напрямку загальною чисельністю до 20 000 осіб також вимагає від нас реакції», – заявив Віктор Гулевич, начальник Генштабу Республіки Білорусь.

Свої війська білоруси розгорнули не лише на кордоні з Україною, а й із Польщею, а також на північному заході з Литвою. Причина: з 1 по 27 травня у Польщі та 8 країнах НАТО проходять військові навчання і нібито в цьому Білорусь побачила загрозу.

На думку військового експерта Олега Жданова, головне завдання таких маневрів Лукашенка – відвернути увагу України від Східної операційної зони. Загроза нападу Білорусі, як головного поплічника Кремля зберігається, проте рокіровка техніки біля кордону з Україною – це ще не ознака готовності армії Лукашенка перейти в наступ.

«З одного боку, сили спеціальних операцій йдуть до кордону, а з іншого боку важка техніка відходить від кордону. Тому я й кажу, що це, швидше за все, постановочний спектакль для створення загальної видимості масового пересування військ», – вважає Жданов.

Докладніше про розгортання військ Білорусі на кордоні з Україною – дивіться у сюжеті прямо зараз:

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше