Астрономи виявили дивні радіосигнали на планеті, схожій на Землю

Астрономи виявили дивні радіосигнали на планеті, схожій на Землю
Поширити в соціальних мережах:

Магнітне поле – важлива частина того, щоб зробити планету придатною для життя…

Нещодавні спостереження радіотелескопів VLA (Very Large Array) у Нью-Мексико виявили докази магнітного поля на скелястій екзопланеті YZ Ceti b, яка обертається навколо зірки, розташованої приблизно за 12 світлових років від Землі. Відповідно до дослідження, опублікованого в журналі Nature Astronomy, це перше можливе виявлення магнітного поля на планеті за межами нашої Сонячної системи, пише LiveScience.

«Наше дослідження показує не тільки те, що ця конкретна скеляста екзопланета, ймовірно, має магнітне поле, але й є багатообіцяючим методом пошуку нових», — каже автор дослідження Джо Пеше.

Магнітні поля особливо цікаві астрономам, оскільки вони є важливою частиною того, щоб зробити планету придатною для життя. Без магнітного поля активні частинки зірки можуть роз’їдати атмосферу планети.

«Пошук потенційно придатних для життя планет або живих світів в інших сонячних системах частково залежить від можливості визначити, чи справді скелясті, схожі на Землю екзопланети, мають магнітні поля», — сказав Пеше.

По суті, радіохвилі від магнітного поля, які спостерігала команда , за їхнім висновком були полярним сяйвом на зірці, ймовірно, утвореним взаємодією з планетою:

«На планеті також повинно бути полярне сяйво, якщо вона має власну атмосферу», - каже астроном Університету Колорадо в Боулдері та співавтор дослідження Себастьян Пінеда.

Проте команда не впевнена на 100%, чи зоряне полярне сяйво спричинене повністю YZ Ceti b. Потрібні подальші спостереження, щоб підтвердити, що це насправді пов’язано з магнітним полем кам’янистої планети, а не лише властивістю самої зірки. Проте команда залишається оптимістичною, що ці знахідки можуть призвести до майбутніх проривів у пошуку населення чужих планет. 

Співавтор дослідження, астроном з Університету Бакнелла в Льюїсбурзі, штат Пенсільванія, Джекі Вілладсен сказала у своїй заяві, що це «дійсно ймовірно» і може бути першим виявленням магнітного поля на скелястій екзопланеті. 

«Але я думаю, що буде потрібно багато подальшої роботи, перш ніж з’явиться дійсно переконливе підтвердження радіохвиль, викликаних планетою», – додала вона.

Читайте також:

Автор зображення: Advanced Visualization Lab, Національний центр суперкомп’ютерних застосувань, Університет Іллінойсу в Урбана-Шампейн

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше