10 способів як відкрити замерзлі дверцята автомобіля

10 способів як відкрити замерзлі дверцята автомобіля
Поширити в соціальних мережах:

Перевірені способи швидко потрапити в салон і корисні поради, які допоможуть уникнути проблем в майбутньому.

Корисні поради

  • Спробуйте відчинити задні дверцята – зазвичай, вони примерзають не так сильно. Можна спробувати завести машину з заднього дивана, відігріти салон і спокійно відкрити передні двері. Не забудьте перевірити всі двері. У хетчбеки і позашляховики можна також потрапити через багажник.
  • Якщо замок замерз несильно і вам вдалося вставити ключ в свердловину, спробуйте розкришити лід всередині, обертаючи ключ з боку в бік. Дійте обережно, не прикладайте великих зусиль, щоб не зламати ключ.
  • Нагрійте ключ від машини сірником або запальничкою, потім акуратно вставте нагрітий ключ в замок, щоб розтопити лід. 
  • Вставити в замок тонкий металевий предмет і нагрівати вже його, передаючи тепло всередину механізму. В якості провідника підійде шпилька для волосся, шматок дроту або розігнути кільце від ключів. 
  • Протріть ключ або ручку дверцят дезінфікуючим засобом для рук. Алкоголь в його складі розтопить лід і дозволить розблокувати автомобіль. Також підійде будь-який міцний алкоголь.
  • Можна скористатися спеціальним розморожувати спреєм, так званим рідким ключем. Невеликий балончик потрібно лише докласти до замку і натиснути на розпилювач пару раз. Рідина на основі спирту розтопить лід, а мастило, що входить до складу, захистить від подальшого замерзання.
  • Якщо рідкого ключа під рукою немає, але поруч є аптека, можна купити спирт і шприц і зробити замку ін'єкцію: ефект буде той же.
  • Щоб відкрити примерзлі двері, потрібно обстукати їх кулаком по всьому периметру і натискати на них. Так ви зімнете ущільнювач, лід на ньому розкришиться і звільнить двері з полону. 
  • Також можна спробувати похитати машину з боку в бік. У хетчбеків і універсалів спробуйте кілька разів різко зачинити багажник, якщо зможете відкрити його, звичайно. Потік повітря підштовхне двері зсередини.
  • У ситуації, коли прихопило ущільнювачі, очистіть двері по периметру від криги, постукайте по ним і спробуйте полити незамерзайкою для скла.

Шкідливі поради

  • "Відкривати" автомобіль окропом

"Відкривати" замерзле авто за допомогою чайника – найгірша ідея з усіх, що тільки можна придумати. Якщо вам не шкода коштів на фарбування і швидку заміну ущільнювачів, питання знімається. Хоча ні, просту фізику ніхто не відміняв: окропом лід, звичайно можна розтопити, але, при цьому, гаряча вода може потрапити не тільки на ущільнювачі, але і на механізми замка дверей. А значить, наступного ранку доведеться розморожувати і його.

  • Відкривати замерзле авто силою

Варіант перший: ви все-таки відкриєте двері, порвавши її примерзли ущільнювачі. Варіант другий: двері ви не відкриєте, але зламаєте ручку. Обидва варіанти, прямо скажемо, так собі. 

  • Подути в замкову щілину

Тепла вашого дихання все одно не вистачить, щоб розтопити лід, а ось конденсат, що утворився, тут же замерзне. Більш того, по необережності можна взагалі прилипнути до замку губами.

  • "Цілюща" WD-40

Пшикати в замок WD-40 і інші рідини на основі гасу теж не варто. Вони мало допоможуть проти льоду, але при цьому змиють з механізму всю мастило.

Читайте також:

Автолайфхаки: як полегшити життя водія взимку

Зимові звички водія, що вбивають машину

Як зекономити бензин: лайфхаки для водія

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше