Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
10 продуктів, які можна вживати після терміну придатності 2019-05-17

10 продуктів, які можна вживати після терміну придатності

10 продуктів, які можна вживати після терміну придатності
freepik.com
Поширити в соціальних мережах:

Якщо ви викидаєте у смітник все, у чого вийшов термін придатності – читати обов’язково! Можливо, ви даремно витрачаєте зайві гроші.

За термінами придатності продуктів необхідно стежити дуже ретельно. Викинути шмат риби хоч і шкода, проте він точно не вартий вашого здоров’я та самопочуття.

Та є продукти, які цілком безпечно їсти навіть після кінцевої дати. І таких як мінімум 10. Про них розповіла вчений дієтолог Джудіт Еванс. За її словами, щорічно людство викидає 7,3 мільйона придатної до вживання їжі – лише через те, що термін, вказаний виробником, добіг кінця. Та завдяки сучасним упаковкам та правильному зберіганню продукція може прослужити довше, а ви – заощадити.

1. ЗНЕЖИРЕНЕ МОЛОКО

Якщо пляшка не відкрита, молоко зберігатиме свіжість до 5 днів після кінцевої дати. Що нижчий відсоток жиру, то довше молоко не псуватиметься. Але повітря, що потрапляє у пляшку, пришвидшує процес окислення.

2. М’ЯКІ СИРИ

Наприклад, камамбер у закритій упаковці може зберігатися ще тиждень після терміну придатності.

3. ХЛІБ

Нарізний хліб буде придатним протягом тижня чи навіть довше. Тільки не варто ховати його в холодильник, це не подовжить його життя.

4. ЯЛОВИЧИНА

Яловичину краще зберігати у вакуумній упаковці – тоді вона залишатиметься свіжою і після дати, вказаної виробником. Без неї м’ясо можна зберігати протягом 2 тижнів при температурі від -1° до -5°.

5. ВЕРШКОВЕ МАСЛО

Якщо ви тримаєте масло в холодильнику, воно прослужить на кілька тижнів довше, ніж обіцяє виробник. Але пам’ятайте: тільки і тільки в холодильнику!

6. ЯЙЦЯ

Через шкаралупу яйця залишатимуться свіжими пару місяців навіть за кімнатної температури. Зазвичай вони придатні до вживання протягом 2-3 тижнів після кінцевої дати. А щоб впевнитися на 100%, ось вам лайфхак: перед приготуванням занурте яйця у воду. Зіпсовані спливатимуть.

7. ТВЕРДИЙ СИР

Сир чеддер, наприклад, не буде шкідливим для вашого шлунку, якщо пролежить додаткові 1,5 місяця. Якщо на ньому з’явиться пліснява, її можна зрізати – всередину продукту вона не проникає.

8. КОНСЕРВОВАНІ ОВОЧІ

Дотримуйтеся умов зберігання – і консервовані овочі прослужать вам ще рік після дати, вказаної на упаковці.

9. БАКАЛІЯ

Чай, борошно, спеції та крупи можна зберігати на 2 роки довше. Головне – в сухому темному місці.

10. ВАРЕННЯ

У скляній банці варення може стояти довго – навіть рік після завершення терміну. Як і з сиром, плісняву можна прибрати і спокійно вживати продукт.

Перед тим, як з’їсти щось «залежале», перевірте, чи не змінився колір, запах і смак продукту. Якщо дотримуватися всіх умов – їжа довше затримуватиметься на вашій кухні.

Поширити в соціальних мережах:
Завантаження...

Останні новини

Група 1+1 media інформує про перенесення дати кодування супутникового сигналу телеканалів на 28 січня 2020
Група 1+1 media інформує про перенесення дати кодування супутникового сигналу телеканалів на 28 січня 2020

Таке рішення було прийняте сьогодні, 16 січня, на прохання офіційних супутникових операторів та за результатами аналізу рівня готовності населення.

70-річний боксер нокаутував 43-річного суперника (відео)
Мексиканські копи закуплять українські електробайки
У NASA вперше показали новий марсохід (відео)
У NASA вперше показали новий марсохід (відео)

Його тестування виявилося успішним.

Краківські будівельники випадково знайшли скарб, вартістю понад 12 млн гривень
«Плануємо знести голову»: Батько та тренер Лопеса зухвало прокоментував бій із Ломаченком
Читати більше