Чимало бійок, перестрілок, погонь: що чекає на глядачів детективного серіалу «Козирне місце»

Козирне місце
Чимало бійок, перестрілок, погонь: що чекає на глядачів детективного серіалу «Козирне місце»
Поширити в соціальних мережах:

Найцікавіші факти про серіал...

13 вересня на каналі 2+2 відбулася прем'єра 30-серійного детективного серіалу «Козирне місце» про капітана поліції Сергія Коваля, який зі спального району потрапляє на службу в елітне центральне відділення

СПОЧАТКУ ДІЙ, ПОТІМ ДУМАЙ

Головний герой - простий і прямолінійний оперативник Сергій Коваль, служить в спальному районі - одному з найбільш кримінальних у місті. П'яні бійки, побутові злочини, крадіжки і хуліганство - злочинне життя вулиць змушує його бути жорстким і рішучим, адже коли на кону твоє життя, не до компромісів. «Спочатку дій, потім думай» - основний принцип капітана поліції Коваля. Але що буде робити опер, коли доля приведе його в центральне відділення, де служити престижно і вигідно? Тут колеги ходять у дорогих костюмах, розслідують тільки резонансні злочини, а фігуранти справи - найвпливовіші люди міста. Чи зможе Коваль пройти перевірку грошима і спокусами центрального відділення? Скоро побачимо.

НАВІЩО АРТЕМ ПОЗНЯК ХУДНЕ

У серіалі задіяні Артем Позняк, Марк Дробот, Микита Вакулюк, Олексій Нежурко, Яна Ключник та інші. Знайти того, хто зможе зіграти грубуватого, але чарівного й харизматичного Коваля, було непросто, зізнаються продюсери. За кілька місяців кастингу на роль пробувалися 78 акторів, серед яких імениті українські кінозірки. Але на головну роль взяли людину, яка знає про поліцейські історії не з чуток. Артем Позняк, напевно, найдосвідченіший «серіальний опер» в Україні.

- Він брутальний, романтичний, вродливий і може бути різним. Майже завжди збігається зі своїми героями, тому що дуже відвертий і чуйний, з загостреним почуттям справедливості. Він не грає, а відтворює себе у кожному персонажі, - розповідають продюсери проекту.

Але навіть Артему Позняку отримати роль в детективі було непросто. Автори серіалу хотіли побачити його в абсолютно новому амплуа.

- Мені сказали, що розглянуть мою кандидатуру на кастингу, якщо я схудну на 10 кілограмів, - згадує Артем. - На все про все у мене був місяць. Спочатку скинув 8 кг, вислав продюсеру фото, і мене покликали на проби.

Під час зйомок «Козирного місця» актор продовжив сидіти на жорсткій дієті і тренуватися. Результат - ще мінус три кілограми.

«ТЕПЛИЙ» ПРИЙОМ

На новому місці Коваль стає «білою вороною». Він роз'їжджає на старій машині, яка ось-ось розвалиться, увесь рік відкладає зарплату на поїздку до Туреччини і не заморочується над зовнішнім виглядом. Адже головне для нього - боротьба зі злочинністю.

Коваль не вписується в систему. Щоразу йому доводиться відстоювати свою позицію силою.

- Центральний відділ влаштовує Ковалю «теплий» прийом, з кулаками, - ділиться Марк Дробот, який зіграв у серіалі майора Антона Зубова.

Його герой - повна протилежність Коваля. Він давно в системі, хитрий, завбачливий і прекрасно знає місцеві правила. Для Дробота це перший досвід зйомок у ролі поліцейського. Зізнається, що в екшен-сценах йому доводилося несолодко:

- У нас було багато бійок, перестрілок, погонь. Я сильно хвилювався щодо того, чи правильно тримаю пістолет, чи так стріляю. Але Артем мене постійно заспокоював. Мені було важливо почути його думку, тому що для нього це не перший поліцейський серіал, він знає всі нюанси детективних історій.

ДОБРЕ ВИСИМО!

Позняк не тільки самостійно виконував всі трюкові елементи, бився, брав участь в перестрілках і перегонах, а й виліз на дах столичного торгового центру, щоб повиснути на одній руці прямо над проїзною частиною.

- Я приїхав на майданчик і мені кажуть: «Треба повиснути на краю даху. Якщо ти проти, то у нас є каскадер». Але режисерові Тарасу Ткаченку хотілося взяти верхній кадр, щоб було видно моє обличчя, дорогу і людей внизу. Заради одного кадру ми ризикнули. І я повис на висоті двадцяти поверхів, - розповідає актор.

ПРИВАБЛИВИЙ БАНДИТ

В зненацька брутальному образі на екрані з'явиться актор Микита Вакулюк, відомий глядачам за роллю вчителя англійської в гучному серіалі «Школа». - Лука - кримінальний авторитет, наглядач одного з найбільш «складних» і злочинних районів міста і за сумісництвом друг дитинства Сергія Коваля. За мірками 90-х - крутий чувак. Він непростий, суперечливий і звик вирішувати конфлікт радикальним способом, - так описує Микита свого героя.

Але незважаючи на жорсткість, стриманість і холоднокровність, Лука - вірний товариш і в долі Коваля зіграє ключову роль. До слова, екранний герой Вакулюка набагато старший актора, тому перед кожним знімальним днем ​​гримери наносили йому штучну сивину на волосся і навіть брови.

НІЖНА КІШЕЧКА ДЛЯ ГОЛОВНОГО ГЕРОЯ

У роботі Сергій Коваль - незамінний і ефективний, йому до снаги будь-яке завдання. А ось в особистому житті не щастить.

- У Коваля все складно з жінками: з дружиною не ладиться, тому з часом з'являється коханка... В цьому ми з ним повні протилежності. Спільне в нас тільки те, що ми постійно пропадаємо на роботі! - пояснює Артем Позняк.

Продюсери довго сперечалися щодо того, хто повинен зіграти дружину Коваля. Адже героїню чекають випробування, які кардинально її змінять.

- Вона здається домашньою, ніжною кішечкою, але потім її життя перевертається, - кажуть автори серіалу.

- Гарних лялечок на кастингу було дуже багато, але ми закохалися в цю актрису. Вона неймовірна, у неї дуже цікава доля. Дотепно, що дівчину з околиці міста зіграла актриса з британською освітою. Йдеться про Яну Ключник. Її героїня тендітна на вигляд, але з сильним характером і сталевим стрижнем. Розумна, відповідальна і часом - наївна.

- Вона любить свою сім'ю, мріє відвезти сина на море, купити нову машину, хоче проводити більше часу з чоловіком, а ввечері після роботи клеїти карту бажань. По суті, їй хочеться звичайного жіночого щастя, але вона розуміє, за кого виходила заміж, і не дивлячись на всі випробування, до кінця залишається вірною дружиною і другом головного героя. Мені здається, багато жінок зможуть побачити в ній себе на різних етапах стосунків, - вважає Яна Ключник.

До речі, не тільки чоловікам довелося ризикувати на знімальному майданчику «Козирного місця». Актриса теж брала участь в екшен-сценах.

- На Олену Коваль двічі нападали, вона потрапила в перестрілку! - відкриває таємницю сюжету Яна. - Такі епізоди мені дуже цікаві. Я люблю сценічний бій, це завжди новий досвід. Особливо коли з тобою працюють професіонали - піротехніки і каскадери.

Не пропусти! З понеділка по четвер, о 21:30, новий детективний серіал на 2+2 «Козирне місце»

Текст: Аліна Круглова

Джерело: ТЕЛЕНЕДЕЛЯ

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Унікальний генетичний код: власники негативного резус-фактура є нащадкам інопланетян?
Унікальний генетичний код: власники негативного резус-фактура є нащадкам інопланетян?

Позитивний резус-фактор крові мають 80% населення планети, а от у 15%...

В оці 28-річної жінки два роки жив незвичайний паразит і виріс до 10 міліметрів у довжину
Істерика та вереск ведучих рф відключають логічне мислення глядача: цей метод називається «надмірні емоції»
Ізраїльська агро-революція: треновані комахи нищать шкідників, трактори запилюють квіти, а дрони збирають врожай
Перший в Європі: археологи знайшли унікальний протез у черепі людини 18-го століття
Перший в Європі: археологи знайшли унікальний протез у черепі людини 18-го століття

Приголомшливе відкриття сталося у склепі костелу в Кракові…

Фото літаючих динозаврів: свідчення загадкових зустрічей людей з гігантськими птахами
Читати більше