Росія не пускає гуманітарні організації до українців, що перебувають у полоні

Гроші
Росія не пускає гуманітарні організації до українців, що перебувають у полоні
Поширити в соціальних мережах:

Країна-терорист продовжує грубо порушувати Женевську конвенцію…

Червоний Хрест так і не зміг потрапити у колонію в Оленівці на окупованій частині Донецької області. Міжнародний комітет, згідно своїх повноважень, зобов’язаний перевіряти місця утримання полонених, в організації запевняють, що готові виїхати у будь-який момент, але не можуть.

«Наша команда вже у Донецьку. Вона давно там і готова відвідати людей в Оленівці або в будь-якому іншому місці утримання під вартою в будь-який день… Там одинадцять людей, серед них один лікар. Тобто вся команда повністю готова здійснити цей візит. Єдине, що нам потрібно, щоб нам дали дозвіл і якісь мінімальні гарантії безпеки», - зазначив спікер Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Олександр Власенко.

Після такої відповіді Україна почала вимагати від Червоного Хреста офіційно заявити, що головна причина неможливості дізнатися, як у російському полоні поводяться з українцями – це відсутність гарантії безпеки від рф. Київ зі свого боку беззаперечно виконує усі зобов’язання щодо допуску міжнародних гуманітарних організацій до місць утримання полонених російських військових.

«Проблема Міжнародного комітету Червоного Хреста в тому, що він під маскою нейтральності не хоче називати речі своїми іменами. Якщо вам не дає рф гарантії безпеки, то єдине, чого вимагає Україна, щоб ви публічно заявили, що рф не надає вам гарантії безпеки і саме тому ви не можете прибути в Оленівку, Донецьк, Горлівку та в усі міста, де утримують наших військових і громадянських заручників, де відбувається так звана фільтрація», - розповів уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубинець.

Альтернативою місії Червоного Хреста може стати ООН. В структурі організації є комітети та верховний комісар з прав людини.

«Ми просто не можемо отримати доступ, аби добратися до цих поселень. Я дуже хвилююся за те, що буде з людьми взимку. Мільйони людей на разі поза зоною нашого досягнення. Але факт у тому, що ми регулярно просимо надати доступ до лінії фронту від обидвох сторін. На жаль, Російська Федерація доступу не надає», - розповіла постійний координатор ООН в Україні Деніз Браун.

А тим часом росія продовжує грубо порушувати Женевську конвенцію. Нині відомо, що у російському полоні людям влаштовують тортури, їх б’ють, морять голодом, не надають медичної допомоги, забороняють користуватися зв’язком. Більше про це дивися у свіжому сюжеті програми «Гроші»

Дивися також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
Читати більше