Хоче всидіти на двох стільцях: яку гру веде президент Туреччини, заграючи з росією

Гроші
Хоче всидіти на двох стільцях: яку гру веде президент Туреччини, заграючи з росією
Поширити в соціальних мережах:

Близькі стосунки Ердогана з путіним розлютили західні країни…

США посилюють тиск на Туреччину через їхні стосунки з росією, заявляє видання Blumberg.

«Увесь Захід біжить вперед, а Ердоган біжить на місці, і він буде продовжувати так бігти. Тобто буде показувати рух, але там, де буде можна щось росії дати, продати, передати, а особливо бути посередником між росією та іншими країнами, там вони будуть старатися мати економічну вигоду», - зазначає експерт Бюро аналізу політики Віктор Бобиренко.

З одного боку Туреччина підтримує Україну: засуджує анексію і виступає проти війни, підтримує Україну в Радбезі ООН, продає Україні байрактари. Але з іншого боку Ердоган не підтримував економічні санкції, коли Захід ввів обмеження проти росії. Щоправда він швидко змінив свою думку після попередження департаменту контролю за іноземними активами Мінфіну США про санкції проти фінансових структур, що використовують платіжну систему «Мир». Союзникам це не подобалося, і вони могли застосувати вторинні санкції щодо банківського сектору Туреччини.

Але чого намагається досягти Ердоган? На думку експертів, однією з причин може бути саме корупційна. Але головна причина, чому все це відбувається – бажання втриматися при владі. Президент Туреччини сподівається піти і на наступний термін, а для цього йому необхідно стабілізувати економіку.

До речі, наступні президентські та парламентські вибори у Туреччині відбудуться вже наступного року. Але інфляція там нині досягла рекорду за останні 24 роки – майже 83%. І от днями президент Туреччини заявив, що він домовився з путіним про створення газового хабу. І ця дія змусила Захід знову відреагувати. Вони не хочуть, аби хтось економічно підтримував росію.

«Поглиблення економічних і торговельних зв’язків Туреччини з росією, підкріплене сердечними стосунками Ердогана і путіна, викликало гнів Заходу, котрий хоче створити єдиний міжнародний фронт, аби переконати москву змінити курс щодо України», - зазначила представник Мінфіну США Елізабет Розенберг.

На думку експертів, тут може повторитися сценарій, як із платіжною системою «Мир». Більше про це – у сюжеті програми «Гроші»

Дивися також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше