У Стамбулі вирішили проблему автомобільних заторів

ДЖЕДАІ
Поширити в соціальних мережах:

Метробас рухається окремою смугою, зупиняється на лічені десятки секунд і коштує дешевше, ніж таксі. Богдан Лазука проїхався у ньому з вітерцем і запевняє, що з таким транспортом приватний автомобіль у місті взагалі не потрібний.

Розширення вулиць, спеціальні смуги громадського транспорту, будівництво метро, як тільки не намагаються боротися з автомобільними заторами будь-яке велике місто. П’ятнадцяти мільйонний Стамбул вирішив цю проблему! Наземний міський транспорт зі швидкістю і надійністю метро. Величезні автобуси гармошки, так звані Метробас.

Конструктор зі Стамбулу розробив лімітовану серію швидкісних авто 

Лінія метробуса проходить, як на азійській так і в європейській частинах Стамбула. І фактично є центральною магістраллю, що сполучає між собою решту громадського транспорту.

Автобуси рухаються по середині шосе, по виділеним огородженим смугам. На зустріч автомобільному потоку. Більше п’ятдесяти кілометрів по кільцевій дорозі у серці Стамбула. Інтервал руху, тільки уявіть лише пів хвилини.

Як у Стамбулі вирішили проблему з парковками 

Фінансові переваги будівництва виділених смуг для метробусів очевидні. Кілометр метро мілкого залягання коштує в середньому п'ятнадцять мільйонів доларів, а глибокого − вдвічі більше. Аналогічний відрізок швидкісного трамваю стане місту від півтора до трьох мільйонів доларів. У порівнянні з такими сумами облаштування гілки метробуса коштує копійки: потрібно побудувати паркан, зупинки, підземні та наземні переходи й закупити великі автобуси.

Аби потрапити на зупинку є велика кількість наземних та підземних переходів. Система метробусів тісно пов’язана з метрополітеном. Дуже зручно, єдиний мінус − кожну пересадку з лінії на лінію треба оплачувати.

Міст через Босфор – архітектурне диво за три мільярди доларів 

Разова поїздка, на наші гроші, коштує двадцять гривень. Якщо скористатися єдиним квитком, який вже давно працює у Стамбулі, заплатите вдвічі менше.

Звісно, цей громадський транспорт не ідеальний і має свої недоліки. Наприклад, якщо посеред маршруту зламається автобус – пробки не уникнути. Але для столичних жителів Троєщини, які вже десять років чекають на метро та новий міст, Метробус на Північному мосту був би непоганим тимчасовим вирішенням проблеми.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Читати більше