Безпілотники made in Ukraine

ДЖЕДАІ
Поширити в соціальних мережах:

Це не далека фантазія, а реальна розробка, над якою вже працюють в одному зі столичних конструкторських центрів. Українці давно навчили машини провідних світових виробників "розумного зору".

Олексій показує можливості комп'ютерного зору. Таку технологію використовують в автопілоті та «асистенті водія». Програма за допомогою звичайної камери будує 3Д карту маршруту автомобіля й дозволяє максимально точно локалізувати машину в просторі.

Дана технологія присвячена для одночасної локалізації і мапінгу, існує багато варіацій такого алгоритму, але першопочатково така розробка була запропонована для роботів. Щоб він міг потрапляючи в незнайоме середовище міг зрозуміти оточуючий об’єкт дистанцію до них і проходячи по даній траєкторії наступного разу міг чітко розуміти і приймати рішення про маневри.

Олексій Рощупкин, консультант GLOBALLOGIC

Таке програмне забезпечення для понад десяти провідних автовиробників створюють в одному з київських офісів. Ба більше українські програмісти вже працюють над технологією, що стане фундаментом для автопілота наступного рівня – значно досконалішого за систему, що заснована нині в Теслі.

Современный автомобиль становится программным продуктом. Это уже далеко не средство продвижения, а многофункциональный гаджет, как ваш смартфон или планшет. И функциональность автомобиля в будущем все больше будет определяться прогормоном обеспечением. Которое в нем находиться, а не физ характеристиками.

Андрій Яворськи, віце-президент по стратегії в GLOBALLOGIC

Технологія "машинного навчання", вкупі з розвиненим розпізнаванням навколишніх предметів і онлайн комунікацією через "хмару" - значно підвищить рівень безпеки автономних авто. Один безпілотник зможе допомагати іншому - поділившись досвідом поїздки в тій чи іншій місцевості.

Современная вычислительная техника достигла таких вершин, когда в маленькую коробочку мы можем разместить достаточно большую вычислительную мощность – это открыло колоссальные возможности для применения новых алгоритмов распознавания и компьютерного виденья, что сделано для автопромышленности комп зрение как основным инструментом сбора информации, о ситуации на дороге.

Роман Разуваєв, віце-президент по інжинірингу в GLOBALLOGIC

Розробники впевнені – перші безпілотники без керма й педалей на українських дорогах з’являться у недалекому майбутньому – років за 7-10. І додають – зроблять усе, аби пришвидшити хід цієї історії.

Більше цікавого дивіться у ДжеДАІ на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook. 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
Читати більше