Абсолютно екологічно чистий транспорт з'явився у Києві

ДЖЕДАІ
Поширити в соціальних мережах:

Їздить він поки що лише одним маршрутом, коштує стандартно – 8 гривень і не надто вибагливий в експлуатації. Утім столичні транспортники не поспішають міняти весь автопарк міста на такі еко-дива.

На столичні дороги виїхав перший електробус. Поки що електричка курсує ось за 599 маршрутом. І прямує від станції метро Харківська до вулиці Митрополита Шептицького. Цей велетень для Києва поки що дивина, бо для своїх рейсів не бере жодної краплини пального.

9-метровий автобус заряджають вночі в автопарку за допомогою спеціальної станції всього за три з половиною години. Без підзарядки він може проїздити цілий день. Запасу батареї вистачає на 300 кілометрів. Водій Валерій пересів на "електробус" зі звичайної маршрутки. Каже, наче на курорті опинився. Радіють електричці й пасажири.

Звичайно ходять жовтенькі автобуси, а це підходить такий лайнер і дуже красиво було і бачу свій номер, що можна сісти і проїхати, але зразу думка така залізла, а чи не буде це дорожче.

Наталя, пасажирка електробуса

За проїзд тут беруть ті самі 8 гривень. Утім перевізник, який першим погодився на експеримент електрифікації автопарку констатує – "новинка" працює у збиток. Хоч транспорт з батарейками і дешевший в експлуатації, бо немає затрат на ремонт мотору й паливної системи, утім його ціна – космічна. Один такий коштує близько 250 тисяч доларів.

На сьогодні ціна проїзду середня в Європі від 1,5 до 2 євро. Для нас це дуже висока ціна, але ж, щоби закупати або брати в лізінг такі автобуси – вартість проїзду має бути в таких пределах.

Олег Орел, директор компанії перевізника «Транс-Сіті»

До прикладу, в Європі електротранспорт впевнено витискає з вулиць традиційні автобуси. Там цим питанням опікується влада. У Києві ж перший електробус з’явився на приватному маршруті. І то ненадовго. Бо його, задля експерименту, взяли в оренду.

Читайте також:

Як працює створений КМДА реєстр недобросовісних водіїв 

Чому водії незадоволені скасуванням огляду ГБО 


Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Привласнення борщу: як і навіщо росіяни намагаються красти страви в інших країнах
Найнеймовірніша підводна знахідка: у Балтійському морі знайшли космічний корабель
На телеканалі 2+2 прем’єра документального спецпроєкту «Спротив»
На телеканалі 2+2 прем’єра документального спецпроєкту «Спротив»

Про людей, які перебувають в окупації та чинять опір…

На телеканалі 2+2 трансляція матчу «Дніпро-1» - «Кривбас»
Реслінг-шоу Backlash France покажуть на Київстар ТБ у вільному доступі: коментуватимуть Бєлкін та Новак
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни

Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…

Читати більше