Чому водії незадоволені скасуванням огляду ГБО

ДЖЕДАІ
Поширити в соціальних мережах:

МВС поволі прощається з паперовою писаниною. Відтепер власникам авто з ГБО не потрібно проходити огляд експерта. Все, що вимагають сервісні центри, − це сертифікат компанії, що встановила обладнання.

Це все наслідки бажання заощадити. Спочатку на пальному, а потім на монтажі ГБО. І це обладнання, колись, навіть оглядали експерти. Колись, бо тепер цю норму скасували.

Всі операції, не змінюють власника, відповідно тут немає жодних ризиків для нового власника, бо його просто немає, бо це стосується майна одного власника, виключили експертний огляд обов’язковий і на сьогоднішній день процедура виглядає спрощено.

Владислав Криклій, начальник головного сервісного центру МВС України

Скасування огляду експертом дозволить зберегти до години часу, з урахуванням черг та усіх нюансів. Натомість тим, хто переймається – «буцім-то експерти помічали кустарну установку», і тепер вибухів на дорозі побільшає, нагадуємо – на це експерти, взагалі не звертали уваги. 

Ми звіряли номери агрегатів, чи немає помилок. Номер двигуна, номер кузова. І взагалі чи по кримінальному характеру немає змін, той же він код, ну і дивилися наявність газового обладнання, чи є воно взагалі.

Василь Рудюк, головний експерт Київського науково-дослідного криміналістичного центру

Гарантією безпечного монтажу та експлуатації ГБО − є сертифікат виданий станцією. Теорія про те, що газове обладнання ніколи не вибухає лише міф.

Это чревато, во-первых возгоранием автомобиля, бывает утечка газа на штуцерах, ну много причин разных. Выход из сторя двигателя может повлечь за собой.

Юрій, директор станції техобслуговування

Скасування експертного огляду ГБО у сервісних центрах − прощання з бюрократичною писаниною, − констатують експерти. Бо галочка поставлена на бланку не стане панацеєю у разі несправності. За безпечність власного авто завжди відповідає тільки його власник.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше