Продюсери серіалу «Окуповані» розповіли про особливі місця зйомок та чому такий кінопродукт нині на часі

Анонси 2+2
Продюсери серіалу «Окуповані» розповіли про особливі місця зйомок та чому такий кінопродукт нині на часі
Поширити в соціальних мережах:

Як канал 2+2 створює серіал «Окуповані» за реальними подіями…

Попри дискусії про те, чи на часі зараз знімати будь-що, окрім документалістики, і побоювання, що найболючіші для українців теми – як-от, наприклад, жахи російської окупації – на екран поки переносити не варто, телеканал «2+2» розпочав зйомки чотирисерійної драми «Окуповані». Як можна зрозуміти з назви, серіал – саме про тих українців, які побували в окупації, та й про тих, хто досі у ній перебуває.

Головний герой «Окупованих» Роман (Юрій Феліпенко) у перші дні повномасштабної війни допомагає екскоханій Юлі (Анастасія Капінус) та її сину виїхати з міста до села, яке багато хто з нас тоді вважав безпечнішим. А вже за лічені години це село окупують росіяни – з усіма сумнозвісними наслідками. Головний герой серіалу зрештою приєднується до партизанського руху.

Режисер Павло Тупік глибоко занурений у тему: він вивчає історії людей, що пережили окупацію в Бучі та Бородянці, збирає свідчення та фотографії свідків. Каже, що почав збирати історії після того, як батька подруги його доньки, волонтера, під час окупації закатували російські військові.

Одну з головних локацій фільму, будинок у Гостомелі, знайшов Павло: там живе його знайома, вчителька німецької мови Тетяна, котрій довелося довго вичищати своє житло після того, як звідти вигнали орків. Умовляти Тетяну пустити знімальну групу під свій дах не довелося: господиня, чий чоловік служить під Бахмутом, уважає, що бодай у такий спосіб може помститися непроханим гостям.

Ще одну з локацій облаштували в справжній лікарні, де проходили реабілітацію українські військові – за сценарієм росіяни роблять із лікарні свій штаб. І от, уявіть, який «сюрприз» міг би спіткати наших захисників, які б побачили надворі людей у російській військовій формі (для її транспортування довелось оформлювати спеціальний дозвіл), триколори та машини з літерами Z. Тому, звісно, асистентам режисера довелося попрацювати, щоби справжні пацієнти лікарні були добре поінформовані про зйомки.

Перед початком зйомок «Окупованих» жодних тарілок ніхто не бив: натомість актори та знімальна група дружно підписали артилерійську гільзу, відстріляну по російських загарбниках – її команді проєкту передали українські захисники, що звільняли від окупантів Харківщину. Війна впливає навіть на кінематографічні традиції!

Про ідею серіалу «Окуповані», про кіно, яке на часі, яким вийде цей серіал, про гонорари акторам та про що відмовилися показувати глядачам, читай в інтерв’ю продюсера 1+1 Production. Originals Олесі Пазенко та креативного продюсера проєкту Володимира Москальця на сайті mbr.com.ua

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Замальована фреска справжнього засновника собору Софія Київська: як помилкова реставрація змінила історію
Найзагадковіше явище, яке майже 400 років не можуть розгадати вчені: цікаві факти про кульову блискавку
Зародження життя на Землі: вчені вважають, що дощова вода могла сприяти еволюції перших клітин
Зародження життя на Землі: вчені вважають, що дощова вода могла сприяти еволюції перших клітин

Вважається, що перші форми життя, могли виникати спонтанно з органічних молекул…

Курган у формі корабля, 139 могил та скарби вікінгів: археологи зробили неочікуване відкриття у Швеції
Курган у формі корабля, 139 могил та скарби вікінгів: археологи зробили неочікуване відкриття у Швеції

Це відкриття відбулося під час розкопок поблизу міста Варберг…

Кремль підриває довіру українців через агентурну мережу телеграм-каналів
Читати більше