На каналі 2+2 відбудеться прем’єра документального проєкту «Історія питання»

Анонси 2+2
На каналі 2+2 відбудеться прем’єра документального проєкту «Історія питання»
Поширити в соціальних мережах:

На глядачів чекають чотири документальні випуски...

З 27 лютого на каналі 2+2 виходитимуть прем’єрні випуски документального проєкту «Історія питання» про циклічність історії та передумови російсько-української війни, які криються у далекому минулому. 

Автор проєкту, кореспондент ТСН Станіслав Ясинський розкриє таємні документи, які роками залишалися під грифом секретно, щоб з’ясувати, як радянська влада намагалася знищити все українське, що передувало сучасній повномасштабній війні, з чого складаються імперські амбіції рф та чому країна-агресор століттями не полишає спроб захопити Україну.

«Все, що зараз відбувається, вже було в історії людства. Навіть гібридність війни, авторство якої приписують путіну, вигадав зовсім не він, а Олександр Македонський. Бойові дрони з’явилися не 10 чи 20 років тому, а в 1849-му. Лендліз забезпечив перемогу і посилення не лише СРСР, а й комуністичного Китаю. Фактично все, з чим ми сьогодні стикаємося, мало свої аналоги. І тому дуже важливо розповідати про цю справжню історію глядачам – тоді ця правда стане потужним антидотом від тієї викривленої історичної парадигми, яку нам і світові нав’язує ворог», – коментує Станіслав Ясинський.

На глядачів чекають чотири документальні випуски.

Фільм «Військовий полон» про історичне коріння полону під час війни, різницю між українським і російським полоном та причину, чому росіяни у 21 сторіччі по-звірячому катують українських солдат. Глядачі почують неочікувані коментарі російських військових, що склали зброю та наразі перебувають в українському таборі для полонених.

У випуску «Депортація» розкажуть про те, коли та чому росія почала використовувати насильницьке переселення як метод покорення волелюбних, і як сьогодні, руйнуючи українські міста, рф примусово вивозить сотні тисяч українців у Сибір та на Далекий Схід. Автори проєкту поспілкувалися з вимушеними українськими переселенцями, які пройшли пекло російських фільтраційних таборів і змогли повернутися на Батьківщину.

«Декомунізація і денацифікація» – випуск про те, завдяки кому в росії поширилася релігія ненависті, як рашизм зміг переплюнити усі тоталітарні ідеології в історії людства, що чекає на російських нацистів у майбутньому та чи зможе Україна зруйнувати злочинний комуністичний режим в рф.

У програмі «Відміна культури» автори на прикладах зі світової історії покажуть, яку роль культура відіграє у війнах, хто вигадав зблизити Київ і Москву умовною духовною єдністю, коли виник міф про «велику російську мову» і яку роль у цьому зіграв Пушкін, та як путін використовує «здобутки» радянської системи у гібридній війні проти України.  

До виробництва проєкту «Історія питання» були залучені військові експерти, українські та міжнародні історики, письменники і мовознавці.

З 27 лютого дивіться документальний проєкт «Історія питання» з понеділка по четвер о 16:00 на телеканалі 2+2.

Дивися також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше