Розсекречені документи: Штати та СРСР разом загубили пів сотні ядерних бомб за часи «холодної» війни

Загублений світ

Переважно це траплялося під час авіакатастроф в океанні…

У 2018 році світ дізнався про втрачену у кризі Гренландії ядерну бомбу. Інформацію розсекретили через сорок років після падіння літака. Американський бомбардувальник Б-52, який ніс чотири ядерні заряди, розбився об кригу. Знайти та знешкодити вдалося лише три заряди, четвертий – загубився в океані.

Всього оборонний департамент США офіційно визнав втрату одинадцяти ядерних бомб. Разом Штати та СРСР за часи «холодної» війни загубили пів сотні боєголовок. Переважно під час авіакатастроф в океанні. У 50-х роках літакам часто бракувало пального для перетину Атлантики, і вони з екіпажами гинули у хвилях. Схожа доля спіткала і декілька субмарин.

Один з американських підводних човнів із ядерною зброєю лежить неподалік від узбережжя Азорських островів. А у Північній Атлантиці затонула радянська атомна субмарина «Комсомолець», на якій було дві торпеди з ядерними боєголовками. Через великі глибини підняти човни та їхні небезпечні вантажі не вдалося. Тож, вони лишаються смертельно небезпечними подарунками для прийдешніх поколінь.

Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Випуск присвячений процесу відбудови України…
Дивитись більше