Пропаганда СРСР: як радянська влада заперечувала Голодомор і прославляла колективізацію?

Під маскою пропаганди

У музеї пропаганди зберігаються приклади, як злочинний режим намагався приховати правду…

Радянська влада заперечувала Голодомор 1932-1933 років, використовуючи різні пропагандистські методи, щоб впливати на людей. А зі спротивом селян боролася фізичними методами, зокрема терором голоду. Водночас, на інформаційному фронті створювали абсурдно пафосні картинки. У музеї пропаганди в Україні зберігаються приклади того, як радянський режим намагався приховати правду.

Історикиня та заступник директора музею пропаганди Юлія Ліпська розповіла про те, як влада ховала наслідки колективізації:

«Наприклад, коли трактор вперше виходив у поле, його супроводжував духовий оркестр і сільські кореспонденти. Мета цієї пропаганди була зрозуміла. Радянська влада хотіла спонукати людей вступати в колгоспи та підтримувати політику колективізації. Вони малювали красиву пропагандистську картинку, аби приховати реальність і змусити людей вірити в успіхи режиму».

Таким чином, радянська пропаганда використовувала метод «великої брехні», щоб переконати людей у правильності своїх дій і приховати жахливі наслідки колективізації та Голодомору. Але цей метод пропаганди шанували і культивували не тільки в Радянському Союзі, але й по той бік – у гітлерівській Німеччині.

Подробиці – в проєкті «Під маскою пропаганди» просто зараз:

Loading...

Читай також:

Новини

Всі новини
Людина, яка слухає його, спершу почувається приниженою, а потім …
Кремлівські пропагандисти вміло маніпулюють розумом своїх людей…
70% російського прокату складають фільми, що популяризують насилля…
У музеї пропаганди зберігаються приклади, як злочинний режим намагався приховати правду…
Дивитись більше