Співпраця ЗМІ рф з ФСБ: фсбшники постійно дають вказівки пропагандистам, як висвітлювати певні події

Під маскою пропаганди
Співпраця ЗМІ рф з ФСБ: фсбшники постійно дають вказівки пропагандистам, як висвітлювати певні події
Поширити в соціальних мережах:

Журналісти тоді вдаються до методу «велика брехня»…

Російські журналісти часто отримують вказівки від співробітників ФСБ щодо того, як висвітлювати певні події. Особливо це стало помітно після обстрілу драмтеатру в Маріуполі, де загинули сотні людей, що там укривалися. Після цього інциденту ФСБ надіслала державним ЗМІ листа з темою «Важливо!», до якого додали відео, на якому жінка стверджувала, що театр підірвали українські націоналісти, а не російські військові.

Український журналіст Андрій Шаповалов зазначає, що росія досягла значних успіхів у веденні інформаційної війни, використовуючи методи «підміни реальності» та «великої брехні». Останній полягає в тому, що шокуюча і безсоромна брехня проголошується з абсолютною впевненістю та цинізмом. Це не залишає глядачеві вибору не повірити в почуте чи побачене.

«Російські пропагандисти грають на емоціях, щоб у глядачів та слухачів вимикалася когнітивна частина і щоб вони не могли мислити, аналізувати та думати критично, а просто сприймали за чисту монету все, що їм доноситься. Власне цими прийомами користувалися всі диктатори, маніпулятори, фанатичні релігійні лідери тощо. Можна згадати Гітлера, «Біле братство»… Будь-хто намагався говорити ритмічно, емоційно і викликати в людини ті природні інстинкти, які ще з первісних часів закладені в ментальній пам'яті кожного з нас», - каже психологиня та кандидатка історичних наук Олена Шершньова.

Своїм корінням метод «великої брехні» глибоко вріс у радянщину. Більше подробиць про це – в проєкті «Під маскою пропаганди» просто зараз:

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

В США жив кіт, який передбачав смерть: чотирилапий провидець мешкав в будинку для літніх людей
Руйнувала мечеті та роздавала землі росіянам в Криму: як Катерина ІІ знищувала історію Кримського ханства?
Руйнувала мечеті та роздавала землі росіянам в Криму: як Катерина ІІ знищувала історію Кримського ханства?

Також російська імперія перейменовувала поселення та зносила пам’ятники…

У грі захищає людство від монстрів, а в житті зупиняє росіян: як працює нова турель від українських винахідників?
Шокуюче відкриття вчених: під Північним Льодовитим океаном кипить рідина з температурою 300°C
Читати більше