Як росія використовує маркетингову теорію «семи дотиків» у своїй пропаганді?

Під маскою пропаганди
Як росія використовує маркетингову теорію «семи дотиків» у своїй пропаганді?
Поширити в соціальних мережах:

Російська пропаганда працює безперервно і систематично…

Маркетингова теорія «семи дотиків» стала одним із ключових інструментів у пропагандистській стратегії росії. Відповідно до цієї теорії, для того щоб продати продукт або ідею, необхідно мінімум сім разів нагадати про неї потенційному споживачу. Росія активно застосовує цю стратегію для просування своїх наративів і дезінформації як всередині країни, так і за її межами.

Ця методика полягає в постійному повторенні одних і тих самих меседжів через різні канали комунікації. Телебачення, інтернет, радіо, друковані видання, соціальні мережі, шкільна програма та навіть особисті розмови – всі ці канали використовуються для поширення пропагандистських ідей.

Аналітик Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Сергій Жуков пояснює, що така багаторазова подача інформації призводить до того, що люди починають сприймати її як правду:

«Вони починають вірити в те, що чують, навіть якщо це фейкова інформація. Російська пропаганда широко використовує цю методику для просування таких наративів, як «Крим – російський», «Україна – фашистська держава» або «західні країни прагнуть знищити росію».

У школах дітей навчають відповідних версій історії, на телебаченні та в інтернеті постійно повторюються ті самі меседжі. В результаті навіть на побутовому рівні люди обговорюють пропагандистські тези, що тільки посилює їх вплив.

Російська пропаганда працює безперервно і систематично. Ключовою її метою є створення відчуття правдивості поширюваних наративів. Тактика «семи дотиків» допомагає досягати цього ефекту. Через постійне повторення ідей вони стають частиною повсякденного життя громадян, впливаючи на їх світогляд і переконання.

Наскільки ефективним всередині самої рф виявився улюблений прийом Гебельса «багаторазове повторення» та інші методи маскування реальності, дивись у проєкті «Під маскою пропаганди» просто зараз:

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

В США жив кіт, який передбачав смерть: чотирилапий провидець мешкав в будинку для літніх людей
Руйнувала мечеті та роздавала землі росіянам в Криму: як Катерина ІІ знищувала історію Кримського ханства?
Руйнувала мечеті та роздавала землі росіянам в Криму: як Катерина ІІ знищувала історію Кримського ханства?

Також російська імперія перейменовувала поселення та зносила пам’ятники…

У грі захищає людство від монстрів, а в житті зупиняє росіян: як працює нова турель від українських винахідників?
Шокуюче відкриття вчених: під Північним Льодовитим океаном кипить рідина з температурою 300°C
Читати більше