Як живуть первісні племена у наші часи

Загублений світ
Поширити в соціальних мережах:

У світі все ще існують люди, які ніколи не бачили електричної лампочки, і людей, що ведуть такий спосіб життя, на Землі близько 150 мільйонів!

Племена аборигенів 21-го сторіччя живуть на всіх заселених континентах, навіть у Норвегії – одній із найбагатших держав світу. Вони майже не знайомі із зовнішнім світом, вони і досі живуть, як первісні люди, без шкіл та медичної допомоги, а їхні ритуали у наші часи здаються неймовірними, а інколи навіть моторошними.

Плем’я мурсі в Ефіопії – одне з найвідоміших африканських племен. Відомість до них прийшла через незвичний вигляд мурсіянок. З 15 років дівчатам вибивають нижні зуби та роблять надріз у нижній губі, аби вставити туди глиняну тарілку – для краси. Їхні села являють собою хаотичні забудови з гілок, соломи та глини серед савани. А з благ цивілізації у мурсі визнають лише автомати Калашникова.

Фото: Youtube.com

Одні з найбільш яскравих представників Азії – плем’я падаунг з Таїланду. 50-тисячний народ став відомим через традицію розтягувати шию. Перші кільця дівчам з плем’я падаунг одягають у 5 років і щокілька років додають по одному до часу весілля. Деякі дівчата розтягують шию до сорока сантиметрів. Якщо ж зняти таке ярмо, шия просто зламається. Тому усе життя їм доводиться носити на собі по п’ять кілограмів металу. І хоча плем’я контактує з туристами, але традиціям не зраджує.

Фото: Рinterest.com

Тварини із надздібностями

Мешканці Папуа Нової Гвінеї короваї кілька десятків років відмовились від вживання людського м’яса. Та це єдине, що змінилось у їхньому способі життя з часів кам’яної доби. Вони не носять одягу, носять дітей у сітках, лазять по деревах. Їхні будинки розташовані на висоті до 50 метрів – міра безпеки проти хижаків та дань віруванням, бо плем’я вірить: на таку висоту злим духам ніколи не піднятись.

У джунглях Бразилії мешкає плем’я, що їсть своїх мерців. Люди яномамо спалюють покійних, а їхній попіл з’їдають усім поселенням.

Фото: Рinterest.com

Загалом у Бразилії живе понад два мільйони аборигенів, що не визнають законів 21-го сторіччя. Культура понад 80 племен взагалі не досліджена – вони вкрай агресивні та можуть навіть вбити незваних гостей.

Австралійські аборигени ніколи не чистять зуби та відмовляються від будь-якої медичної допомоги. Натомість шамани плем’я проводять вкрай жорстокі лікувальні обряди.

Більше про шокуючі звичаї аборигенів розкаже Загублений світ на 2+2!

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Читати більше