Тварини із надздібностями

Загублений світ
Поширити в соціальних мережах:

Пропонуємо вашій увазі добірку із тварин, здібностям яких позаздрили б навіть супергерої!

Тихоходка

Фото: YouTube.com

Незнищенність – ось суперсила цієї істоти. Навіть якщо на Землі зникнуть вода, повітря та їжа, тихоходка виживе. Цій мікроскопічній істоті, розмір якої сягають 0,1—1,5 мм, не страшні навіть радіація та відкритий космос.

Сапсан


Це найуспішніший у світі хижак. Сапсан живе на всіх континентах, крім Антарктиди, бо легко може наздогнати будь-яку жертву. без перебільшення, він найшвидше створіння в усьому світі. Під час атаки сапсан може розігнатися до 390 км/год і при цьому ще маневрувати. Будь-хто інший може хіба позаздрити такій супершвидкості.

Мімічний індонезійська восьминіг


Фото: YouTube.com

Цей восьминіг-трансформер за власним бажанням може цілком злитися з місцевістю, змінити колір та заховатися у найменшу шпарину. Але це ще не все! Індонезійський восьминіг – неймовірний імітатор, він може перетворитися на десятки підводний істот, від скатів до медуз та крабів. Він не тільки повторює їх форму та колір, а навіть наслідує поведінку.

Електричний вугор


Фото: YouTube.com

Ця риба, подібна до сома, має один секрет: по боках його тіла розташовані електричні органи, що генерують заряд до 1300 Вольт. Направляє його вугор свідомо, керування знаходиться у мозку. Із такою зброєю йому не страшний жоден хижак. Навіть для людини зустріч із електричним вугром надзвичайно небезпечна.

Альпійський ібекс


Як ви думаєте, хто реальний прототип Спайдермена? Павук? Ні! Це альпійський ібекс, також відомий як козеріг. Від хижаків ці тварини ховаються на висоті три з половиною тисячі метрів. При вазі від 50 до 100 кг вони віртуозно стрибають по відвісним скелям, причому роблять це не тільки дорослі досвідчені тварини, а й навіть новонароджені козенята! Вся справа в тому, що копито у ібекса роздвоєне, вузьке і дуже тверде, а от на "підошві» копита є м'яка подушечка, яка може практично прилипати до поверхні скелі.

Аксолотль


Личинка саламандри, або аксолотль, обдарована надзвичайною здатністю до регенерації. Усього за місяць аксолотль може відростити будь-яку кінцівку або внутрішній орган, навіть частину мозку. А частини тіла однієї особини без проблем приживаються у іншої, навіть очі.

Рак-богомол

Фото: soloanimales.com

Рак-богомол – супермен у світі тварин. Завдяки 16 фоторецепторам у очах, окрім денного світла, він може бачити у інфрачервоному та ультрафіолетовому діапазоні. А під час полювання чи бійки швидкість його клешень сягає понад 80 км/год. Це швидше навіть за політ кулі. До того ж його удари створюють ударну хвилю високої температури.

Все про небезпечний, шокуючий, невідомий досі світ розкаже програма Загублений світ з вівторка по п'ятницю на 2+2! 


Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра документального спецпроєкту «Спротив»
На телеканалі 2+2 прем’єра документального спецпроєкту «Спротив»

Про людей, які перебувають в окупації та чинять опір…

На телеканалі 2+2 трансляція матчу «Дніпро-1» - «Кривбас»
Реслінг-шоу Backlash France покажуть на Київстар ТБ у вільному доступі: коментуватимуть Бєлкін та Новак
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни

Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…

Динозаври в Україні: історична знахідка на Київщині змінює уявлення про наші прадавні території
Розкриття таємниці 300-річної муміфікованої русалки: вчені встановили походження цієї таємничої істоти
Читати більше