Як на дорогах світу борються зі зменшенням аварійності

Загублений світ
Поширити в соціальних мережах:

Дивіться, на що доводиться йти заради безпеки на дорогах світу!

Дороги вважаються найнадійнішим способом дістатися до місця призначення, аби тільки авто не підводило. Та люди вже звикли, що в дорозі може статися все, що завгодно, тому йдуть на дивні трюки, аби дістатися до місця призначення можна було безпечно.

Якби ви жили в Австралії, більшість ваших ДТП була б від зустрічі з кенгуру. Саме ці тварини буквально вбивають машини і себе. І це офіційний звіт австралійських страхових компаній. За австралійськими законами, якщо водій збив кенгуру, він повинен перевірити сумку – чи немає там дитинчат, а потім зателефонувати у спеціальну службу, яка забере сироту. Кенгуру не мають можливості протистояти залізним коням, проте без проблем атакують велосипедистів.

"Обережно, олені на дорогах" – такі знаки можна часто зустріти у Фінляндії. Тварини тут часто виходять на трасу, злизувати з асфальту сіль. У темну пору доби товариство із захисту тварин запропонувало фарбувати тваринам роги світловідбивною фарбою.

В Індії перейнялися кількістю аварій за участі корів. Священні тварини навіть у великих містах виходять на автомагістралі. Минулого року зіткнення із ними коштувало життя півтисячі людей. Аби виділити незвичних учасників дорожнього руху, їм на роги придумали клеїти світловідбивну плівку.

Топ-5 зафіксованих незрозумілих істот і сутностей

У Франції корів змусили працювати на благо поліції. Вздовж кількох доріг виставили пластикових корів із радарами, що фіксують перевищення швидкості. Порушень, правда, вони майже не фіксують, адже водії, побачивши корову на узбіччі, зменшують швидкість.

А от безпекові акції у Канаді мало не спричинили нові ДТП. Перед школою у Ванкувері на дорогу тиждень проектували зображення дитини. Картинка виявилась настільки правдоподібною, що декілька водіїв, намагаючись уникнути трагедії, дивом не зіткнулися з іншими машинами. Після цього експеримент припинили.

В Аргентині зменшити швидкість та звернути увагу на знаки закликають танцівниці, і це працює. Рух на ділянці значно уповільнився і аварій поменшало, кажуть у поліції

У Росії з аварійністю борються традиційно – вигнанням бісів. На хресну ходу за зменшення аварійності у Краснодарі вийшли не тільки священники, а й понад сто поліцейських.

Більше неймовірного у Загубленому світі на 2+2! 


Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше