Як готують найкращих солдатів світу: секрети Французького іноземного легіону

Загублений світ
Як готують найкращих солдатів світу: секрети Французького іноземного легіону
Поширити в соціальних мережах:

Сьогодні там служать люди з понад 100 країн світу…

Французький іноземний легіон, заснований ще у 1831 році королем Луї Філіппом, став справжнім символом мужності та відданості. Його початкова місія полягала у боротьбі за інтереси Франції на території Північної Африки, і складали його переважно іммігранти з Італії, Швейцарії та Іспанії. Незважаючи на його колоніальне походження, цей підрозділ швидко перетворився на одну з найелітніших військових сил світу.

«Французький легіон від початку був створений за принципом «just business». Це були люди, які виконували ризиковані місії за гроші, а тим, хто виживав, надавали французьке громадянство», - зазначив колишній командир батальйону ЗСУ «Айдар» Євген Дикий.

Однак роки минули, і з напіворганізованого війська іммігрантів, що не мали нічого втрачати, іноземний легіон перетворився на еліту французької армії. Його бійці брали участь у обох світових війнах та неодноразово виконували миротворчі місії ООН.

Сьогодні Легіон складається з 11 полків, у яких служать люди з понад 100 країн світу. За словами військового експерта Івана Ступака, близько 40% бійців – це вихідці з країн Західної Європи, 30% – зі Східної Європи, а решта – з Азії та Африки. Сучасний Французький іноземний легіон має завдання у найгарячіших точках світу – Іраку, Афганістані, Малі.

Особливої уваги заслуговує їхня підготовка. Потрапити до лав Легіону можуть лише найкращі. Медичні та психологічні тести є одними з найсуворіших у світі, а фізична підготовка – майже на рівні з космонавтами.

«Вони обирають найздоровіших та найсильніших, адже вважають, що всьому іншому можуть навчити», – говорить Євген Дикий.

Тренування включає все: від нічних бойових дій у міських умовах до виживання у пустелях, горах і джунглях. Легіонери опановують лижні техніки, альпінізм та навички виживання у найекстремальніших умовах. Бійці готуються до виконання місій у будь-яких кліматичних зонах та на будь-яких театрах воєнних дій.

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україні також з'явилося чимало власних легіонів. А сучасна українська армія дуже багатонаціональна. До речі, історія вітчизняних добробатів куди старша за знаменитий Французький легіон і нараховує сотні і сотні років. Перші прообрази сучасних інтернаціональних легіонів зародилися ще у 16 столітті на Запоріжжі.

Більше подобись про це дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Мумія з Альп подорожувала в часі? Знайденні артефакти з муміфікованим тілом чоловіка шокували вчених
Забутий світ плейстоценової епохи: чим харчувалися і як полювали люди 13 000 років тому?
Забутий світ плейстоценової епохи: чим харчувалися і як полювали люди 13 000 років тому?

Важливим відкриттям є сліди тваринних білків, знайдені на інструментах…

Отруєні окупанти: українські дівчата-спецагентки принесли смертоносну вечерю, вбивши 24 солдати
Аромат для відлякування злочинців: легендарний Леонардо да Вінчі створював ще й парфуми
Брутальний детектив, військовий та вірний сім'янин: Володимир Ращук про новий серіал і особисте життя
Подробиці з перших уст: бійці ГУР на гумових човнах провели рейд на «вишки Бойка» та знищили літак з ПЗРК
Читати більше