Фронт тут змусив вчитися заново: колишній офіцер легендарного Французького легіону про бойові дії в Україні

Загублений світ
Фронт тут змусив вчитися заново: колишній офіцер легендарного Французького легіону про бойові дії в Україні
Поширити в соціальних мережах:

Він був офіцером у Франції, але став солдатом-кулеметником в Україні…

Станіслав Чечко, уродженець Івано-Франківська, здобув неймовірний успіх, коли з кількох тисяч кандидатів його обрали до легендарного Французького іноземного легіону. Після майже восьми років служби українець виріс до офіцера, отримав шість нагород за участь у військових операціях і навіть громадянство Франції було вже на горизонті. Однак усе змінилося в одну ніч, коли росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

Тоді у Французькому легіоні перебувало близько 400 українців. Станіслав разом із товаришами звернувся до командування з проханням відпустити їх додому, аби захищати Україну. Проте їхні рапорти були відхилені.

«Ми військовозобов'язані Франції і не маємо права воювати за іншу державу, навіть якщо це твоя Батьківщина», – пояснив Станіслав.

Але Станіслав, незважаючи на загрозу п'яти років тюрми за порушення військових наказів, вирішив діяти. Втеча з Легіону була нелегкою. Якби його затримали на території Європи, то повернули б на базу у Франції. Однак українець відправив свою форму окремим рейсом і вдав із себе звичайного туриста.

«Я би себе зненавидів, якби так не зробив. Це моя Батьківщина, і я чоловік, я маю захищати», – ділиться Станіслав.

Вже на початку березня він приєднався до українського батальйону «Сафарі», а згодом перейшов у лави ЗСУ. Колишній офіцер Французького легіону став простим солдатом-кулеметником. Незважаючи на свій військовий досвід, фронт в Україні змусив Станіслава вчитися заново.

«Я зрозумів, що до цього не був готовий. Професійна армія мала б це передбачити, але я думаю, що у Франції ніколи не було такої війни», – підсумував Станіслав.

Сьогодні він продовжує захищати свою батьківщину, відмовившись від успішної кар’єри в іноземній армії заради свободи та миру для України.

Але своє майбутнє тепер він бачить інакшим. Яким саме і чому змінив свою мрію стати професійним військовим, дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Отруєні окупанти: українські дівчата-спецагентки принесли смертоносну вечерю, вбивши 24 солдати
Аромат для відлякування злочинців: легендарний Леонардо да Вінчі створював ще й парфуми
Брутальний детектив, військовий та вірний сім'янин: Володимир Ращук про новий серіал і особисте життя
Подробиці з перших уст: бійці ГУР на гумових човнах провели рейд на «вишки Бойка» та знищили літак з ПЗРК
Процес зйомок «Ворон та Воробйов»: цікаві факти та залаштунки
Процес зйомок «Ворон та Воробйов»: цікаві факти та залаштунки

Серіал «Ворон та Воробйов» вийде на 2+2 вже 23 вересня о 20:15…

Сліди динозаврів на пляжі: в Австралії виявили 47-сантиметрові відбитки лап доісторичних хижаків тероподів
Читати більше